Alimente care reduc riscul de cancer de sân! Recomandările nutriționistului!
Cancerul de sân este considerat una dintre bolile secolului, o afecțiune extrem de răspândită ce afectează anual milioane de femei pe întreg mapamondul. În acest context, e important de știut că o alimentație bogată în fibre s-a demonstrat științific că are o strânsă legătură cu incidența mai redusă a apariției cancerului de sân.
„O alimentație bogată în fibre adoptată încă din perioada adolescenței sau chiar și mai târziu poate fi un factor important în reducerea riscului apariției cancerului la sân de-a lungul vieții.
Citeste si: Cele mai bune alimente contra insomniei, recomandate de nutriționistul Gianluca Mech
Alimente care reduc riscul de cancer de sân! Cerealele integrale conțin și fitoestrogeni, substanțe care, potrivit cercetărilor științifice, pot avea efect antiproliferativ asupra tumorilor sensibile la hormoni
Specialistul explică de ce următoarele alimente sunt recomandate:
„1. Cerealele integrale, sursa principală de carbohidrați.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Conțin proteine și minerale și sunt importante pentru furnizarea de vitamine B și fibre. Fibrele insolubile prezente mai ales în cerealele integrale au un efect previn de asemenea constipația, colonul iritabil, și tumorile pe colon.
Prin creșterea masei fecale, acestea accelerează tranzitul intestinal și reduc timpul de contact al potențialilor cancerigeni cu celulele intestinale. Cerealele integrale conțin și fitoestrogeni, substanțe care, potrivit cercetărilor științifice, pot avea efect antiproliferativ asupra tumorilor sensibile la hormoni (sân, endometru, prostată).2. Leguminoasele conțin carbohidrați complecși, săruri minerale, vitamine B și fibre.
Citeste si: 6 beneficii ale cireșelor explicate de nutriționist
Fibrele solubile conținute în leguminoase au efect gelifiant și sunt capabile să modifice absorbția intestinală a glucozei și a colesterolului, îmbunătățind, astfel, nivelul lor în sânge.
3. Multe fructe și legume sunt bogate în nutrienți.
În special, legumele precum broccoli, conopida și varza sunt recomandate. Deoarece au proprietăți anti-estrogenice. De asemenea, sunt recomandate merele, usturoiul, roșiile, morcovii și fructele de pădure”, declară nutriționistul.