Alege cu grijă ce mănânci, când vrei să iți scazi colesterolul!
Alege cu grijă ce mănânci, când vrei să iți scazi colesterolul! Iți dorești să devii mai sănătos? Să rezolvi problemele de colesterol cu care te confrunți de ceva timp? Înainte de a opta pentru medicamente, sfatul nostru este să urmezi o dietă cât mai sănătoasă care, în timp, va da rezultate. Dacă urmezi o dietă propice metabolismului tău, este foarte ușoară reechilibrarea relației dintre colesterolul rău și cel bun, în mod natural.
Dacă ai un nivel ridicat de colesterol, indiferent că este provocat de o boală genetică sau a crescut de-a lungul anilor, faptul că ți-ai propus să treci la un regim alimentar sănătos, iți va fi de mare folos în diminuarea acestuia. Există și alte beneficii ale acestui aspect, precum scăderea tensiunii arteriale, prevenirea diabetului zaharat și menținerea unei greutăți sănătoase. Iată câteva sfaturi utile pe care să le urmezi, în lupta contra colesterolului și a glicemiei.
Alimente care scad colesterolul și glicemia
Concret, există câteva alimente care se recomandă pentru a ține glicemia și colesterolul sub control, precum peștele alb, carnea albă dar și carnea roșie, peștele gras precum somonul, macroul, cât și fructe de mare.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Fructe pentru colesterolul mărit
Dacă ai nevoie să ții nivelul de colesterol sub control, poți apela cu încredere la fructe. Printre cele mai potrivite se numără merele, strugurii, căpșunele și citricele, care sunt bogate în pectiv, un tip de fibră care are capacitatea de scădea nivelul de colesteol LDL. În plus, poți consuma coacăze, întrucât au cel mai ridicat nivel de antioxidanți.
În aceeași categorie se încadrează și zmeura. Nucile, migdalele, fisticul, caju-ul nu are trebui să lipsească din dieta ta. Poți încerca inclusiv fresh-uri pregătite din morcovi, caise, zmeură, avocado.Alimente permise în colesterol
Alte ingrediente delicioase pe care poți să le incluzi în dieta ta sunt cerealele integrale, nucile, peștele gras, roșiile, fructele de pădure, fasolea și verdețurile. Știai că usturoiul scade glicemia? Acesta poate fi folosit în nenumărate preparate culinare și este foarte bun în a diminua nivelul glicemic din sânge.
Citeste si: Prunele uscate si efectele lor extraordinare
Citeste si: Superalimente care iti ofera energie garantat