Alimente care scad colesterolul şi pe care trebuie să le incluzi în dietă zilnică

Alimente care scad colesterolul si pe care trebuie sa le incluzi in dieta zilnica
Alimente care scad colesterolul si pe care trebuie sa le incluzi in dieta zilnica

Anumite alimente, pe langa faptul ca sunt extrem de sanatoase, au si o serie de proprietati speciale, ajutandu-ti organismul la lupta impotriva colesterolului.

Alimente care scad colesterolul si pe care trebuie sa le incluzi in dieta zilnica. Anumite alimente, pe langa faptul ca sunt extrem de sanatoase, au si o serie de proprietati speciale, ajutandu-ti organismul la lupta impotriva colesterolului. Ar trebui sa le incluzi in dieta ta si sa le consumi regulat, daca iti doresti sa ai un stil de viata sanatos. Iata cateva exemple de alimente care scad colesterolul:

Leguminoasele

Leguminoasele reprezinta acel grup de alimente care cuprinde fasolea, mazarea sau lintea. Leguminoasele sunt bogate in fibre, minerale si protein. Introducerea leguminoaselor in dieta zilnica poate duce la scaderea colesterolului si implicit a riscului asociat bolilor de inima.

Avocado

Avocado este un fruct delicios, nutritiv, o sursa bogata de fibre si grasimi mono nesaturate, care ajuta la scaderea colesterolului rau si la cresterea colesterolului bun.

 

Alimente care scad colesterolul si pe care trebuie sa le incluzi in dieta zilnica
Alimente care scad colesterolul si pe care trebuie sa le incluzi in dieta zilnica[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Nucile, in special migdalele si nucile romanesti

Nucile sunt alimente nutritive, bogate in grasimi mono nesaturate. In plus, contin o cantitate mare de acizi grasi Omega 3, ce ajuta la sustinerea sanatatii inimii. Migdalele si nucile sunt bbogate in L-arginina, un amino acid care ajuta organismul la producerea oxidului nitric, ce este responsabil cu reglarea tensiunii arteriale.

In plus, nucile furnizeaza fitosteroli, compusi ai plantelor care ajuta la scaderea colesterolului, prin blocarea absorbitei lor de catre intestine.

Pestele gras

Pestele gras reprezinta o sursa excelenta de Omega 3, crescand colesterolul bun si reducand inflamatiile si riscul de atac cerebral. Ideal ar fi sa fie gatit fie la cuptor, fie pe gratar, pentru a evita prajeala si uleiul.

Fructele de padure

Daca iti doresti sa ai o inima sanatoasa, ar trebui sa consume fructe regulat. Multe dintre acestea sunt bogate in fibre solubile, cee ace ajuta la scaderea colesterolului rau din sange. Pectina are rol important in acest sens si se regaseste din plin in mere, struguri, citrice si capsune.

Usturoiul

Usturoiul contine multipli compusi, inclusive alicina. Acesta ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la cea a colesterolului.

 

Citeste si: Dieta pe baza de plante ce stimuleaza metabolismul si ajuta la scaderea in greutate

Ceaiul

Plantele medicinale pentru ceaiuri contine numerosi compusi benefici in sustinerea sanatatii inimii. Fie ca alegem sa consumam ceai verde, negru sau alb, ceai de musetel, tei sau menta, toate acestea sunt bune pentru scaderea colesterolului si ar trebui sa le incluzi in dieta ta.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies