Carbohidratii simpli trebuie evitati neaparat deoarece aceasta categorie de alimente include adeseori sirop de porumb, zahar, melasa, fructe uscate, sucuri de fructe, covrigei etc. care nu fac deloc bine bacteriilor din intestine.
Vegetalele cu frunze verzi precum varza, broccoli, spanacul sunt alegeri perfecte intr-o dieta anti-candidoza deoarece au un continut foarte scazut de zahar natural. Murele si merele sunt de asemenea acceptate, atat pentru continutul scazut de zahar, cat si pentru beneficiile lor nutritionale si proprietatile antioxidante.
Pestele si carnea slaba sunt si ele indicate, precum si consumul de usturoi, care are rol de combatere a ciupercilor si care intareste sistemul imunitar. Nu trebuie sa uitati nici de hidratare. Apa joaca un rol esential in combaterea candidozei si ajuta la detoxifierea organismului, astfel incat se recomanda consumul a cel putin 8 pahare de apa pe zi.
Candida te va face adesea sa poftesti la mancarurile preferate si interzise, drept pentru care va trebui sa dispui de o armata intreaga de vointa pentru respectarea regimului. In plus, trebuie sa fii constienta ca regimul ar trebui tinut inca un an pentru a consolida echilibrul florei intestinale, chiar daca simptomele au disparut complet.
Vei vedea ca, in scurt timp, slabiciunea pentru dulciuri va disparea, astfel ca respectarea unei diete fara zahar va fi mult mai usoara.
Sursa: Csid.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro