Credeai că dacă citești eticheta produselor sau întrebi vânzătorul de unde le cumperi dacă sunt sănătoase e în regulă? Nimic mai greșit...
Anumite produse, pe care le consumi frecvent, sunt extrem de periculoase pentru sănătatea ta!
Crenvurștii vegetali, pateurile, brânza topită și salamul de soia sunt pline de chimicale menite să suplinească lipsa materiei prime. Acestea sunt menite să facă produsul să semene cât mai mult la gust, miros și culoare cu alimentul pe care îl imită, însă conțin arome, stabilizatori, emulgatori, agenţi de îngroșare, coloranți, alergeni și reziduuri de pesticide, îngrășăminte în cantități semnificative.
Citeste si: Dieta cu pepene galben. Cum să ajungi la un corp de vis în timp record
Aceste alimente împiedică fixarea calciului în oase, încetinează creșterea, apare osteoporoza, obezitatea, diabetul, apare gastrita, ulcere și cea mai urâtă formă de cancer, colono-rectal.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Salamurile, mezelurile, cârnații, crenvurștii, pateurile și în general toate preparatele din carne sunt un conglomerat de ingrediente nesănătoase. Carnea fiind folosită în cantități foarte mici, restul fiind tendoane, șorici, gelatină, plus mulți aditivi alimentari periculoși. Specialiștii evidențiază doi dintre ei, cei mai periculoși: nitritul de sodiu (E-250), cancerigen, și glutamatul monosodic (E-621), puternic neurotoxic, putând declanșa maladiile Alzheimer, Parkinson, Huntington. De asemenea, brânza topită este un produs obținut prin topirea și amestecarea ingredientelor la care se adaugă un polifosfat (E-452) care determină asimilarea lentă de calciu, magneziu și fier, ducând la atrofierea oaselor și depuneri de calciu, respectiv E-339, care
emulsionează și protejează grăsimile care are efect laxativ și poate tulbura echilibrul calciu/ fosfor.Citeste si: Cum să faci clătite cu dovlecel delicioase. Rețeta fabuloasă