Grăsimea abdominală poate crea în anumite momente, un deranj aparte. Cum să știți care sunt alimentele care vă pot ajuta să o topiți, mai mult sau mai puțin?
Aflați din rândurile următoare, care sunt mai exact alimentele care pot topi grăsimea abdominală. În plus, descoperiți și cum vă pot ajuta acestea mai exact in schimbarea pe care doriți să o faceți.
Nuci și migdale
Primele alimente care se pot consumă pentru că grăsimea abdominală să scadă, sunt nucile și migdalele. Acestea dețin grăsimi sănătoase, Omega 3 și au o sursă nebănuită de energie.
“Sunt mai multe alimente pe care trebuie să le includem în dieta noastră. Începem cu nuci și migdale, e vorba de fructe oleaginoase, trebuie să le includem în alimentația noastră, datorită grăsimilor sănătoase, sunt o sursă foarte bună de Omega 3. Ele ar trebui să fie consumate ca și gustare pe timpul unei zile, iar cantitatea recomandată ar fi undeva la 20-30 de grame, pentru că au o încărcătură calorică destul de mare.
Leguminoasele
De asemenea, printre aceste alimente se află, bineînțeles, și leguminoasele. Acestea sunt cele care vin la pachet cu fibre, proteine, vitamine și minerale.
“Acestea sunt niște alimente pe care putem să le introducem în alimentația noastră și le putem consuma fără niciun fel de grijă. Ele sunt foarte bogate în proteină, proteină aproape completă. De asemenea, vin la pachet și cu fibre, fibre care ne ajută și la tranzitul intestinal, ajută să prevenim bolile sistemului cardio-vasculator. De asemenea, și carbohidrați cu un indice glicemic scăzut. Asta ce înseamnă? Introducându-le în alimentația noastră, ele nu or impacta foarte mult glicemia și vor da energie pe parcursul zilei, pe parcursul a 4-5 ore.
Putem combină leguminoasele cu orezul. Cea mai cunoscută combinație este orezul cu mazărea, ne va furniza o masă completă, vitamine și foarte multe minerale. Deci le putem consumă fie că supe creme, humus cu pâine integrală și atunci avem o masă completă și sănătoasă.”, a menționat specialistul.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Salata verde
Și salata verde nu putea să lipsească de pe lista, dat fiind faptul că această conține nenumărate proprietăți benefice organismului, printre care se află și enzimele, dar și vitaminele.
“Aviz în general femeilor care își fac griji din cauza retenției de apă, nu este niciun fel de problema, apa din salată are alte proprietăți. Ea chiar poate fi asociată cu ce aliment dorim, mai puțin cu fructe.
Iaurt degresat
Iaurtul degresat este cel recomandat, însă nu total degresat, și parțial degresat, care conține grăsimi esențiale organismului.
“Iaurtul ar fi bine să-l consumăm cel mult, parțial degresat, nu trebuie să ne facem griji din cauza acelor 2-3 g de grăsimi, pentru că ele sunt grăsimi pe care trebuie să le avem în alimentația noastră, au și ele rolul lor în sinteza hormonilor. De aceea nu trebuie să ne facem griji dacă consumăm un iaurt de 200-300 de grame sau kefir, să ne facem griji din privința grăsimii, deoarece procesul prin care ele trec este total degresat, este mult mai dăunător decât acele 2-3 grame de grăsime care chiar sunt esențiale.”, a adăugat specialistul.
Carne slabă
Carnea este și ea pe lista, mai exact cea de pui, curcan și câteodată și vită, tipuri de carne din care ne luăm doza suficientă de fier.
“Carne slabă, carne de pui, de curcan, fără piele, pentru că pielea de pe carne conține foarte mult colesterol. De asemenea, putem să consumăm o dată sau de 2 ori pe săptămână carne de vită, porția recomandată este de 100-150 g pe zi, avem cantitatea suficientă de fier.”, a punctat acesta.
Citește și: Shaorma cu carne de pui și legume proaspete. Pregătește-o direct la tine acasă!
Ouă
De asemenea, la micul dejun putem consuma, fără probleme, ouă. Bineînțeles că nu prăjite, însă doar fierte, poșate și omletă, pentru a ne lua doza de vitamine, proteine și minerale, din acestea.
“Ouăle sunt o sursă foarte bună de proteină, mai puțin prăjite și asociate cu cartofi prăjiți. Le putem consuma fie omletă, fie fierte, posate, mai puțin prăjite. Sunt o sursă foarte bună de proteină, albușul in special conține proteine, iar gălbenușul conține foarte multe vitamine și minerale.”, a încheiat specialistul.
Citește și: Cine a inventat bomboanele. Povestea intrigantă a bomboanelor și evoluția lor într-un deliciu global!