Atunci cand iti simţi gatul inflamat, poti consuma anumite alimente care grabesc vindecarea.
Bananele - La fel ca ouale, bananele reprezinta un aliment care se ingera usor atunci cand te doare in gat. Daca nu iti place gustul incearca sa iti faci un shake de banana adaugand putin lapte, capsuni si afine. Este mult mai gustos decat pastilele de gat mentolate.
Varza- Conţine vitamina C, sulf, vitamin K si alti antioxidanti. Varza este un super aliment care merita incorporat in dieta noastra.
Scortisoara- Entuziastii specialisti in plante recomanda scortisoara la primul semn al "rosului in gat". Medicina traditionala chineza promoveaza scortisoara pentru efectul ei anti-raceala.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Oua- Au proteine si reprezinta o mancare destul de delicata pentru gatul umflat, care nu o sa iti irite traheea.
Usturoiul- Bunica avea dreptate cand spunea ca usturoiul tine raceala departe. Planta contine alicina, substanta raspunzatoare pentru mirosul usturoiului, un potential energizant pentru organism, cu proprietati antiseptice si antivirale.
Lamaia- Feliile de lamaie servite in ceai nu sunt doar pentru design. Este un aliment care lupta impotriva bacteriilor, ca sa nu mai spunem de aportul de vitamina C, care ne protejeaza în zilele racoroase.
Sursa: www.dcnews.ro