Procesul fermentarii este unul foarte complex si diferit in functie de tipul fermentarii; la baza, insa, consta in expunerea alimentelor la bacterii si drojdii, ceea ce face ca nutrientii sa fie mult mai rapid absorbiti de organismele noastre.
Cercetarile recente arata ca alimentele fermentate imbunatatesc si imunitatea organismului.
Iata ce alimente fermentate au cele mai multe beneficii asupra sanatatii:
1.
Daca nu faceti in casa muraturi si le cumparati din magazin, asigurati-va ca pe ambalaj scrie "fermentat". Nu de putine ori, producatorii nu le fermenteaza, ci doar le inmoaie in apa sarata.
2. Miso
Facuta din boabe de soia fermentate, miso este ingredientul esential al supei japoneze cu acelasi nume. Este o sursa importanta de antioxidanti, zinc si mangan.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro
3.
Si acestea sunt fermentate. Si nu credem ca aveti nevoie de sfaturi referitoare la cum se savureaza!
4. Kimchi
Este un preparat spefici coreean ce consta in suprapunerea mai multor foi de varza chinezeasca intr-un vas, intre care se adauga ardei iute, ghimbir, usturoi, praz si peste sarat.
Sursa: Gustos.ro