Oboseala cronica, infectiile frecvente, constipatia, pungile de sub ochi sau problemele menstruale pot fi semne ca ficatul „nu se simte bine". Este momentul unor masuri radicale in privinta alimentatiei.
Ficatul este o adevarata uzina care ne ajuta sa scapam de substantele toxice din organism. El curata şi detoxifica aproape doi litri de sânge in fiecare minut. Tot el are rolul important de prevenire a bolilor şi, atunci când functioneaza normal, stocheaza vitamine şi produce proteine.
De cele mai multe ori, bolile ficatului survin in urma unei alimentatii nesanatoase (excese ale unor produse alimentare toxice). Daca vrei sa te fereşti de bolile de ficat sau sa nu le agravezi pe cele existente, iti prezentam o lista cu alimentele interzise!
Printre alimentele interzise in bolile de ficat se numara cele bogate in colesterol, precum carnea roşie, crevetii, margarina, maioneza, untul, frişca şi galbenuşul de ou. Acestea au un risc ridicat de a provoca boli de ficat. Medicii recomanda reducerea consumului de astfel de produse. Le poti inlocui insa, cu incredere, cu cereale integrale, fructe şi legume.