Află din rândurile următoare care sunt alimentele care te scapă de grăsimea din jurul taliei.
Majoritatea persoanelor care încearcă să slăbească se confruntă cu o problemă: grăsimea din jurul taliei. Indiferent de cât de mult sport faci sau ce alimente consumi, pare că acea grăsime care este poziționată în jurul taliei nu vrea deloc să plece. Acest lucru le demotivează pe doamnele și domnișoarele care încearcă să slăbească pentru că la un moment dat întreg procesul devine frustrant și ți se pare că toate eforturile tale sunt în zadar.
Mai mult decât atât, specialistul în nutriție a alcătuit o listă cu alimentele esențiale care o să te ajute să scapi de grăsimea din jurul taliei.
De ce ne este foarte greu să scăpăm de grăsimea din jurul taliei
Există foarte multe persoane slabe, care au picioare zvelte și mâini bine conturate, dar care se confruntă cu grăsime în jurul taliei. Potrivit specialistului în domeniu, acest lucru ne poate indica faptul că în organismul nostru există un nivel ridicat inflamator.
„ Să ne concentrăm pe alimente care au rolul de a scădea inflamațiile la nivelul întregului organism. Inflamațiile înseamnă predispoziție către boală. Trebuie să ne uităm care sunt obiceiurile noastre alimentare și ce alimente consumăm cu preponderență. Consumul foarte mare de zahăr și de carbohidrați în general, care se asimilează foarte rapid și se transformă tot în zahăr în momentul în care ajung în organism, generează această căptușeală de grăsime, deoarece organismul ca să se protejeze, îmbracă organele interne în grăsime .”, a spus specialistul în domeniu.
Cum scăpăm de grăsimea din jurul taliei
Citește și: Cele patru bauturi care ard grasimea in exces din corp- Te ajuta sa slabesti si iti accelereaza metabolismul
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Potrivit specialistului în domeniu, principala modalitate de a scăpa de această grăsime, este să o combatem cu ajutorul altor alimente care conțin grăsimi mononesaturate.
„ Eu recomand să tratăm grăsimea cu grăsime. Adică să ardem grăsimea cu ajutorul grăsimilor alimentare. Să optăm și să creștem consumul de grăsimi mononesaturate. Acestea sunt grăsimile sănătoase care scad colesterolul rău și cresc colesterolul bun. Un alt rol al grăsimilor mononesaturate este că scad inflamațiile.
Alimentele care „topesc” grăsimea din jurul taliei
Citește și: Care sunt cele mai sănătoase alimente bogate în proteine vegetale. De ce trebuie să țină cont femeile?
Iată o listă cu 5 alimente pe care trebuie să le incluzi în meniul tău, care te vor ajuta să scapi de grăsimea din jurul taliei:
Avocado
Avocado este un aliment esențial pentru o siluetă de invidiat. Acesta conține o serie de grăsimi sănătoase, fibre, dar și potasiu. Astfel, pe lângă faptul că ne ajută să scăpăm de grăsimea din jurul taliei, contribuie în același timp și la sănătatea organismului.
Nuci
Specialistul în domeniu ne recomandă să introducem nucile în alimentația noastră zilnică. Astfel, consumul zilnic de nuci, migdale și alune de pădure ne ajută să ardem grăsimea din jurul taliei și totodată, au un conținut de magneziu esențial pentru sănătatea noastră.
„ Recomand să consumăm în fiecare zi nuci. Orice tip de nucă, care este bogată în grăsimi, aduce și aport de Omega 3. Ideal este ca atunci când consumăm nuci să le și hidratăm pentru că prin hidratare, ele se consumă mai ușor .”, spune specialistul în domeniu.
Somon
Potrivit specialistului în domeniu, carnea de somon este cea mai sănătoasă. De aceea, nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră zilnică, având un aport considerabil de Omega 3 și ajutându-ne să topim grăsimea din jurul taliei.
Ou
Ouăle reprezintă o sursă proteică pe care este foarte bine să o introducem în alimentația noastră. Mai mult decât atât, oul induce foarte ușor sațietatea și ne dă o stare de bine. Specialistul în domeniu ne recomandă totuși să nu depășim cantitatea zilnică recomandată de ouă.
Ulei de cocos
Uleiul de cocos poate să înlocuiască foarte bine uleiul de floarea-soarelui. Acesta nu conține colesterol și ajută foarte mult la scăderea inflamațiilor.