Află din rândurile următoare care sunt alimentele nocive pentru organism și ferește-te de acestea pentru a-ți menține sănătatea.
Ceea ce mâncăm se reflectă asupra modului nostru de viață, alimentația fiind un pilon central al unui stil de viață sănătos. De aceea, trebuie să avem o alimentație echilibrată și să ne ferim de cât posibil de alimentele care ne fac rău organismului. Mai mult decât atât, pe lângă faptul că acestea ne impactează foarte mult sănătatea, produc și o creștere semnificativă în greutate, care la rândul său vine cu alte probleme de sănătate.
În cadrul unei emisiuni, nutriționistul Mario Popescu a vorbit despre alimentele nocive pentru organismul nostru, pe care ar trebui să nu le consumăm dacă vrem să ne ferim de afecțiuni grave.
„ Aceste alimente sunt dăunătoare pentru că pot declanșa diferite forme de cancer, ne pot afecta sănătatea atât pe termen scurt, cât și pe termen lung .”, a spus specialistul în domeniu.
Aripioarele de pui
Aripioarele de pui sunt unul dintre felurile preferate de mâncare al multora dintre noi. Ceea ce nu știm însă este faptul că acestea sunt foarte dăunătoare și ne pot afecta în mod considerabil sănătate.
„ Fie că le consumăm la grătar sau prăjite, problema este că în general aripioarele le mâncăm și cu pielea. Ea conține cea mai mare cantitate de colesterol, iar dacă o și prăjim este o bombă calorică .”, a explicat specialistul în domeniu.
În acest caz, ar trebui să le consumăm fără piele și să le gătim doar la cuptor pentru a avea grijă de organismul nostru.
Cartofii prăjiți
Citește și: Esti atrasa mereu de mancarea nesanatoasa? Te ajutam sa scapi de ea
Pe lângă aripioare, mulți dintre noi sunt tentați să pună și o porție de cartofi prăjiți, această combinație fiind fatală pentru organism.
„ Cartoful este un aliment foarte sănătos. Contează modul în care îl consumăm. Cartoful prăjit este o bombă calorică. El vine la pachet cu foarte multe grăsimi nesănătoase .”, a spus specialistul în domeniu.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Orezul alb
„ Orezul este un aliment foarte sănătos atâta timp cât nu îl consumăm în forma lui rafinată, adică orez alb. În cazul orezului alb este înlăturat tot învelișul, iar acolo sunt toate fibrele, mineralele de care noi avem nevoie.
În acest caz, recomandat este să consumăm orez negru, integral sau sălbatic, acesta fiind foarte nutritiv și sănătos.
Chipsuri
Mulți dintre noi cad în capcana chipsurilor, care promit a fi făcute 100% din cartofi. Ei bine, adevărul este cu totul altul, iar consumul de chipsuri reprezintă un pericol pentru sănătate. De aceea, specialistul în domeniu ne recomandă să evităm pe cât posibil acest aliment.
„ Conțin un amestec din ceea ce ar conține cartoful și multe alte substanțe dăunătoare. Plus că ele sunt prăjite, pline de grăsimi nesănătoase .”, a spus specialistul în domeniu.
Carne procesată
Citește și: Vrem să mâncăm sănătos, dar continuăm cu alimente toxice! La ce ar trebui să renunțăm?
Atunci când vorbim de carne procesată ne referim la tot ceea ce înseamnă mezeluri, cum ar fi salamul, parizerul șunca presată, dar și crenvurști.
„ Pe lângă faptul că nu este folosită foarte multă carne sau cea de calitate, în ele sunt adăugate și foarte mulți conservanți. Pe lângă sare, care este cel mai mic pericol, sunt foarte mulți conservanți adăugați, foarte periculoși pentru sănătate .”, a explicat nutriționistul.
Cereale cu lapte
Mulți cred că cerealele cu lapte sunt un mic-dejun sănătos, fiind consumate mai ales de către cei mici. Potrivit specialistului în domeniu, cerealele conțin foarte mult zahăr, iar acest aliment ne impactează semnificativ sănătatea.
„ Zahărul are un efect foarte inflamator în organism, fiind combustibilul preferat al celulelor canceroase. El dăunează foarte mult organismului .”, a spus specialistul în domeniu.
Margarina
Margarina este unul dintre cele mai nocive alimente în care se găsesc o mulțime de grăsimi vegetale, care dăunează semnificativ colesterolului. În acest caz, nutriționistul ne recomandă să nu o consumăm deloc, nici ca aliment de sine stătător, nici în prăjituri sau alte preparate.
Paste albe
Pastele albe sunt la rândul lor rafinate, iar de aceea ne impactează sănătatea.
„ Vin la pachet cu indice glicemic foarte ridicat. Asta înseamnă că impactează glicemia oastră foarte mult și o să ne îngrășăm foarte repede .”, spune specialistul în domeniu.
În acest caz, nutriționistul ne recomandă să consumăm paste integrale pe care trebuie să le integrăm în alimentația noastră deoarece sunt foarte sănătoase.
„ Pastele integrale sunt și sănătoase, trebuie să le includem în alimentația noastră. Au și o cantitate mai mare de fibre, vitamine, minerale .”, a explicat nutriționistul.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.