Alimente pe care le consumi gresit! Uite cum sa le consumi corect!

Alimente pe care le consumi gresit! Uite cum sa le consumi corect!
Alimente pe care le consumi gresit! Uite cum sa le consumi corect!

Fie ca esti la regim sau esti adepta alimentatiei sanatoase in general, ai aflat deja ca legumele si fructele sunt ingredientele pentru o sanatate de fier si o silueta armonioasa.

Chiar daca mananci alimente sanatoase, greselile de gatire pot duce la pierderea beneficiilor pe care le aduc.

Ti-ai pus problema vreodata ca felul in care le consumi ar putea sa fie gresit?

Iti prezint cateva alimente (printre care si o bautura) pe care le mananci (sau bei) in mod incorect.

Capsunile
Greseala: le tai inainte sa le consumi
Metoda corecta: mananca-le intregi
Capsunile intregi au cu pana la 12% mai multa vitamina C decat fructele taiate, se arata intr-un studiu din 2011. 

Si asta deoarece vitamina C se pierde in momentul in care este expusa luminii si oxigenului. Pentru un mega boost de vitamina C, pastreaza capsunile intregi la frigider si consuma-le ca atare.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Broccoli
Greseala: fierbi sau inabusi
Metoda corecta: fierte la aburi
De ce este fierberea la aburi metoda ideala? Pentru ca ajuta la pastrarea substantelor care au proprietati anticancerigene din legume.

Acest lucru se aplica in special pentru broccoli si conopida, care beneficiaza de prezenta unei enzime numita mirosinaza, care se pierde daca legumele sunt fierte.

Vinul
Greseala: lasi sticla fara dop (peste 12 ore) inainte sa bei
Metoda corecta: bea imediat dupa deschiderea sticlei
Lasat descoperit o perioada de peste 12 ore, vinul rosu isi pierde proprietatile prin deteriorarea acizilor organici si a polifenolilor, care au beneficii importante pentru sanatate, cum ar fi cresterea nivelului de testosteron (domnii stiu care-i treaba cu vinul rosu si dorinta), mentinerea unui flux sanguin

normal, contribuind astfel la sanatatea inimii, si ameliorarea simptomelor depresiei.

Alimentele congelate
Greseala: le eviti la cumparaturi
Metoda corecta: pune-le in cosul de cumparaturi mai des!
Majoritatea oamenilor cred ca alimentele congelate sunt lipsite de vitamine, insa aceasta conceptie este complet gresita. Specialistii au descoperit ca majoritatea legumelor si fructelor congelate au, de fapt, o cantitate mai mare de antioxidanti, inclusiv polifenoli, vitamina C si betacaroten decat cele proaspete.


Si asta deoarece majoritatea asa-ziselor legume proaspete ajung sa zaca pe tarabe ore bune sau chiar zile, pierzandu-se astfel numerosi nutrienti. In schimb, legumele congelate isi pastreaza foarte bine aceste substante benefice deoarece sunt ambalate la scurt timp si congelate rapid, astfel incat vitaminele si mineralele sunt pastrate pana in momentul folosirii lor.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Morcovii


Greseala: ii tai inainte sa ii pui in supa!
Metoda corecta: fierti in intregime
Ai obiceiul sa toci morcovii inainte sa-i pui in supa? Un studiu a deonstrat ca taierea mocrovilor duce la pierderea unei cantitati mai mari de nutrienti. Cel mai bine e sa speli si sa cureti cartofii si sa-i adaugi in supa intregi.

Rosiile
Greseala: le mananci crude
Metoda corecta: la gratar
Rosiile sunt recunoscute pentru efectul lor de reducere a riscului de atac cerebral, cancer de prostata si

pentru protejarea creierului. Insa nu trebuie consumate crude ci gatite la gratar, astfel incat licopenul, substanta chimica ce creste numarul de antioxidanti, sa fie pastrata in legume.
Un studiu interesant publicat in British Journal of Nutrition arata ca adeptii hranei raw, deci cei care nu gatesc mancare, la modul ca nu folosesc focul, au cele mai scazute niveluri de licopen in organism. Poti gati rosiile fripte pe gratar sau arunca-le intr-o tigaie in care ai turnat cateva picaturi de ulei de masline.

Merele si perele
Greseala: Le mananci crude.
Metoda corecta: coapte
Este bine sa le coci inainte de consumare. Potrivit unui studiu, coacerea ajuta la descompunerea clorofilei care in schimb produce mai multi antioxidanti activi.
Sursa: www.zdt.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies