Alimente pe care le consumi gresit! Uite cum sa le consumi corect!

Alimente pe care le consumi gresit! Uite cum sa le consumi corect!
Alimente pe care le consumi gresit! Uite cum sa le consumi corect!

Fie ca esti la regim sau esti adepta alimentatiei sanatoase in general, ai aflat deja ca legumele si fructele sunt ingredientele pentru o sanatate de fier si o silueta armonioasa.

Chiar daca mananci alimente sanatoase, greselile de gatire pot duce la pierderea beneficiilor pe care le aduc.

Ti-ai pus problema vreodata ca felul in care le consumi ar putea sa fie gresit?

Iti prezint cateva alimente (printre care si o bautura) pe care le mananci (sau bei) in mod incorect.

Capsunile
Greseala: le tai inainte sa le consumi
Metoda corecta: mananca-le intregi
Capsunile intregi au cu pana la 12% mai multa vitamina C decat fructele taiate, se arata intr-un studiu din 2011. 

Si asta deoarece vitamina C se pierde in momentul in care este expusa luminii si oxigenului. Pentru un mega boost de vitamina C, pastreaza capsunile intregi la frigider si consuma-le ca atare.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Broccoli
Greseala: fierbi sau inabusi
Metoda corecta: fierte la aburi
De ce este fierberea la aburi metoda ideala? Pentru ca ajuta la pastrarea substantelor care au proprietati anticancerigene din legume.

Acest lucru se aplica in special pentru broccoli si conopida, care beneficiaza de prezenta unei enzime numita mirosinaza, care se pierde daca legumele sunt fierte.

Vinul
Greseala: lasi sticla fara dop (peste 12 ore) inainte sa bei
Metoda corecta: bea imediat dupa deschiderea sticlei
Lasat descoperit o perioada de peste 12 ore, vinul rosu isi pierde proprietatile prin deteriorarea acizilor organici si a polifenolilor, care au beneficii importante pentru sanatate, cum ar fi cresterea nivelului de testosteron (domnii stiu care-i treaba cu vinul rosu si dorinta), mentinerea unui flux sanguin

normal, contribuind astfel la sanatatea inimii, si ameliorarea simptomelor depresiei.

Alimentele congelate
Greseala: le eviti la cumparaturi
Metoda corecta: pune-le in cosul de cumparaturi mai des!
Majoritatea oamenilor cred ca alimentele congelate sunt lipsite de vitamine, insa aceasta conceptie este complet gresita. Specialistii au descoperit ca majoritatea legumelor si fructelor congelate au, de fapt, o cantitate mai mare de antioxidanti, inclusiv polifenoli, vitamina C si betacaroten decat cele proaspete.


Si asta deoarece majoritatea asa-ziselor legume proaspete ajung sa zaca pe tarabe ore bune sau chiar zile, pierzandu-se astfel numerosi nutrienti. In schimb, legumele congelate isi pastreaza foarte bine aceste substante benefice deoarece sunt ambalate la scurt timp si congelate rapid, astfel incat vitaminele si mineralele sunt pastrate pana in momentul folosirii lor.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Morcovii


Greseala: ii tai inainte sa ii pui in supa!
Metoda corecta: fierti in intregime
Ai obiceiul sa toci morcovii inainte sa-i pui in supa? Un studiu a deonstrat ca taierea mocrovilor duce la pierderea unei cantitati mai mari de nutrienti. Cel mai bine e sa speli si sa cureti cartofii si sa-i adaugi in supa intregi.

Rosiile
Greseala: le mananci crude
Metoda corecta: la gratar
Rosiile sunt recunoscute pentru efectul lor de reducere a riscului de atac cerebral, cancer de prostata si

pentru protejarea creierului. Insa nu trebuie consumate crude ci gatite la gratar, astfel incat licopenul, substanta chimica ce creste numarul de antioxidanti, sa fie pastrata in legume.
Un studiu interesant publicat in British Journal of Nutrition arata ca adeptii hranei raw, deci cei care nu gatesc mancare, la modul ca nu folosesc focul, au cele mai scazute niveluri de licopen in organism. Poti gati rosiile fripte pe gratar sau arunca-le intr-o tigaie in care ai turnat cateva picaturi de ulei de masline.

Merele si perele
Greseala: Le mananci crude.
Metoda corecta: coapte
Este bine sa le coci inainte de consumare. Potrivit unui studiu, coacerea ajuta la descompunerea clorofilei care in schimb produce mai multi antioxidanti activi.
Sursa: www.zdt.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies