Alimente pentru un par sanatos! Iata ce sa incluzi in dieta!

Alimente pentru un par sanatos! Iata ce sa incluzi in dieta!
Alimente pentru un par sanatos! Iata ce sa incluzi in dieta!

Carmen Bruma iti spune care sunt alimentele pe care ar trebui sa le incluzi in alimentatie pentru un par frumos.

 

PESTELE GRAS (somon, ton, macrou). Este plin de proteine, acizi grasi Omega-3, fier si vitamina B-12. Va preveni uscarea scalpului si va stimula cresterea parului. 3 portii pe saptamana sunt suficiente.
OUA. Au un continut mare de biotina, o vitamina B esentiala pentru sanatatea scalpului si cresterea parului. Ouale sunt, totodata, bogate in fier, care transporta oxigen catre foliculii capilari si zinc, element indispensabil unui par sanatos.
Mananca oua la micul dejun de 3-4 ori pe saptamana si vei avea in curand un par mai bogat si mai puternic.
NUCI, SEMINTE. Migdalele, semintele de canepa, nucile caju, nucile obisnuite contin zinc si acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6, care diminueaza caderea parului si dau parului stralucire. Consuma zilnic 2 pumni de seminte crude combinate.
MORCOVII sunt o sursa buna de vitamina A care are efecte benefice asupra scalpului dar si a vederii.
Poti sa mananci zilnic 1-2 morcovi. Vitamina A previne deteriorarea firului de păr, uscarea scalpului care predispune aparitia matretii, întăreşte firul de păr şi previne căderea acestuia.
Sursa: Carmen-Bruma.ro

PESTELE GRAS (somon, ton, macrou). Este plin de proteine, acizi grasi Omega-3, fier si vitamina B-12. Va preveni uscarea scalpului si va stimula cresterea parului. 3 portii pe saptamana sunt suficiente.

OUA. Au un continut mare de biotina, o vitamina B esentiala pentru sanatatea scalpului si cresterea parului.

Ouale sunt, totodata, bogate in fier, care transporta oxigen catre foliculii capilari si zinc, element indispensabil unui par sanatos. Mananca oua la micul dejun de 3-4 ori pe saptamana si vei avea in curand un par mai bogat si mai puternic.

NUCI, SEMINTE. Migdalele, semintele de canepa, nucile caju, nucile obisnuite contin zinc si acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6, care diminueaza caderea parului si dau parului stralucire.
Consuma zilnic 2 pumni de seminte crude combinate.

MORCOVII sunt o sursa buna de vitamina A care are efecte benefice asupra scalpului dar si a vederii. Poti sa mananci zilnic 1-2 morcovi. Vitamina A previne deteriorarea firului de păr, uscarea scalpului care predispune aparitia matretii, întăreşte firul de păr şi previne căderea acestuia.

Sursa: Carmen-Bruma.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies