Alimente periculoase! Le mănânci în mod obişnuit, dar nu ştii că pot produce cancer

Alimente periculoase! Le mănânci în mod obişnuit, dar nu ştii că pot produce cancer
Alimente periculoase! Le mănânci în mod obişnuit, dar nu ştii că pot produce cancer

Cancerul este, probabil, maladia secolului, iar pentru a evita o posibilă îmbolnăvire, specialiştii ne recomandă să acordăm o atenţie sporită alimentaţiei, pentru că numeroase produse pe care le consumăm pot produce cancer.

Unul dintre alimentele cu cel mai mare risc este carnea procesată, care se face vinovată de apariţia cancerului, dar și a bolilor de inimă.

Vizionarea unui film este mai interesată atunci când este însoţită de popcorn. Numai că cel făcut în cuptorul cu microunde nu este deloc indicat. Specialiştii ne avertizează că punga în care se află popcornul conţine o toxină pe care o putem întâlni în teflon.

Oamenii de știință au testat efectele popcornului asupra animalelor de laborator. Animalele care au mâncat popcornul au devenit infertile sau au făcut cancer.

Oricât de delicios ar fi, somonul afumat este contaminat cu tot felul de chimicale cancerigene precum antibiotice şi pesticide. Din aceeaşi categorie fac parte toate tipurile de peşte afumat.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

E bine să evităm prepararea pe grătar, cu cărbuni sau la flacără directă, a cărnii şi a peştelui. Când carnea (de vacă, porc, pasăre sau peşte) e gătită la temperaturi foarte înalte, aminoacizii constituenţi reacţionează cu creatina (o altă substanţă componentă care se găseşte în muşchi) şi formează amine heterociclice, considerate a fi carcinogene.

Există studii care leagă consumul excesiv de carne prăjită sau preparată la grătar de cancerul de stomac şi colorectal.

Un alt grup de carcinogeni e reprezentat de hidrocarburile aromatice policiclice, produse tot în condiţiile în care gătim carnea la temperaturi înalte sau la flacără directă. Este recomandată utilizarea cărbunilor când sunt mai puţin încinşi şi a cărnurilor mai slabe. Grăsimea care se topeşte pe grătar înteţeşte focul, provoacă flăcări si fum, iar fumul conţine hidrocarburile policiclice canceringene.

Chipsurile sunt prăjite la temperaturi ridicate ca să devină crocante, iar acest proces poate elibera o toxină pe care o putem găsi în ţigări.

Prăjirea sau gătirea intensă a alimentelor bogate în amidon (cartofi prăjiţi, chipsuri de cartofi, alte snack-uri) conduce la formarea de acrilamidă, care este o substanţă cu potenţial cancerigen. Un motiv în plus să evităm astfel de preparate.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Dieta cu porumb. Slăbești 5 kilograme în 7 zile, fără să depui efort

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies