Cercetari recente au reevaluat unele fructe exotice, dar si unele alimente traditionale, care sunt recomandate persoanelor cu risc de diabet, sau celor care au deja boala.
Cea mai mare surpriza o reprezinta carnea de vita, scrie site-ul healthypanda.net.
Pana de curand, carnea rosie nu avea un renume prea bun, ba multi nutritionisti o considerau riscanta pentru sanatate. De fapt, carnea de vita este recomandata diabeticilor, studii recente demonstrand ca scade riscul aparitiei bolii.
Avocado are ”zaharuri lente”, care nu modifica nivelul glicemiei dupa masa. De asemenea, avocado este un fruct care nu afecteaza digestia si furnizeaza grasimi nesaturate, bune pentru sanatate.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Untul de arahide poate ”taia” foamea pentru doua ore, similar carbohidratilor, fara sa creasca, insa, glicemia. Grasimile nesaturate continute de untul de arahide sunt ideale pentru metabolismul diabeticilor.
Marul este un fruct cu continut scazut de calorii, care poate reduce foamea, aplatizand varfurile de insulin dintre mese.
Un studiu realizat de Universitatea din Sydney, Australia, a demonstrate ca ouale, consumate regulat, ofera diabeticilor amino-acizi esentiali, protein si nutrienti vitali, fara sa creasca nivelul colesterolului rau. Unul sau doua oua pe zi, nu afecteaza nivelul de colesterol, sustine studio coordonat de Nicholas Fuller.
O portie de peste gras pe saptamana reduce riscul bolilor de inima, destul de frecvente la diabetici.
Acizii omega 3 asimilati in urma consumului de peste gras reduc riscul unor afectiuni cardio-vasculare cu 40%.Evident, verdeturile sunt recomandate pentru aportul de vitamin C, fibre si pentru continutul redus de calorii. La moda, astazi, pare a fi broccoli, bogata in crom care regleaza nivelul glicemiei.
Sursa: www.dcnews.ro