Alimente sanatoase care devin periculoase! Afla de ce nu trebuie sa mananci prea multe!

Alimente sanatoase care devin periculoase! Afla de ce nu trebuie sa mananci prea multe!

Stii deja ca o cutie de dulciuri iti face rau daca o consumi imediat.

 

Expertii spun ca poti avea parte de acelasi efect nedorit si daca mananci anumite alimente sanatoase. Nu trebuie sa excluzi aceste alimente din dieta ta, insa evita sa le mananci in cantitati uriase.
Portocale si rosii- Aportul acid asociat cu aceste alimente consumate in exces poate duce la reflux gastroesofagian. Pe o perioada lunga de timp, poti suferi de o boala precanceroasa a esofagului.
Ton la conserva- Ai putea sa iti cresti nivelul de mercur din organism. Poti avea probleme cu vederea, cu auzul si vorbitul, lipsa de coordonare si slabiciune musculara.
Apa- Consumul excesiv poate duce la intoxicatie, atunci cand prea multa apa dilueaza sodiul din organism. Aceasta scadere poate duce la afectarea creierului si chiar la moarte.
Soia- Consumata in cantitati mari, inhiba absorbtia fierului.
Astfel, poti dezvolta anemie.
Spanac- Este bogati in oxalati, componente care favorizeaza aparitia pietrelor la rinichi.
Nuci braziliene- Sunt bogate in selenium, nutrient care devine periculos daca este consumat in cantitati mari.
Proteine animale slabe- Un consum prea mare iti poate face corpul sa produca hormonul de crestere IGF-1 care accelereaza imbatranirea si riscul de a face cancer.
Sursa: womenshealthmag.com

Expertii spun ca poti avea parte de acelasi efect nedorit si daca mananci anumite alimente sanatoase. Nu trebuie sa excluzi aceste alimente din dieta ta, insa evita sa le mananci in cantitati uriase.

Portocale si rosii- Aportul acid asociat cu aceste alimente consumate in exces poate duce la reflux gastroesofagian. Pe o perioada lunga de timp, poti suferi de o boala precanceroasa a esofagului.



Ton la conserva- Ai putea sa iti cresti nivelul de mercur din organism. Poti avea probleme cu vederea, cu auzul si vorbitul, lipsa de coordonare si slabiciune musculara.

Apa- Consumul excesiv poate duce la intoxicatie, atunci cand prea multa apa dilueaza sodiul din organism. Aceasta scadere poate duce la afectarea creierului si chiar la moarte.

Soia- Consumata in cantitati mari, inhiba absorbtia fierului. Astfel, poti dezvolta anemie.

Spanac
- Este bogati in oxalati, componente care favorizeaza aparitia pietrelor la rinichi. 

Nuci braziliene- Sunt bogate in selenium, nutrient care devine periculos daca este consumat in cantitati mari. 

Proteine animale slabe
- Un consum prea mare iti poate face corpul sa produca hormonul de crestere IGF-1 care accelereaza imbatranirea si riscul de a face cancer.

Sursa: womenshealthmag.com

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor