Un mar pe zi tine doctorul la distanta, dar doar atunci cand este bine spalat inainte de a fi mancat.
Potrivit Centrului European de Prevenire si Control al Bolilor, 23% dintre problemele de sanatate care apar in urma consumului de fructe si legume se datoreaza contaminarii acestora.
„Multe persoane prefera mancarea raw vegana, insa poate fi daunatoare pentru organism intrucat poate contine bacterii rele”, afirma directorul Centrului de Siguranta a Alimentelor din cadrul Universitatii Georgia.
De aceea, este important ca atunci cand cumperi fructe si legume sa le alegi pe acelea care nu au taieturi, nu sunt vestejite si nu au parti care sunt mai moi.
In plus, inainte de a consuma fructe, spala-le bine, intrucat majoritatea bacteriilor care pot afecta organismul se gasesc pe coaja acestora.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
In ceea ce priveste legumele, gateste-le la temperaturi ridicate, chiar daca le preferi mai mult crude.
In cazul in care obisnuiesti sa te aprovizionezi cu fructe si legume, depoziteaza-le in mod corespunzator. Tine-le la frigider in pungi speciale, daca este cazul, pe un alt raft decat cel pe care se afla carnea proaspata, pentru a preveni o posibila contaminare.
Atunci cand iei masa in oras, tine cont ca nu poti sti cu exactitate in ce conditii a fost preparata mancarea si cat de proaspete sunt ingredientele folosite.
De obicei, carnea preparata insuficient, mai ales in sezonul cald, poate declansa o serie de afectiuni digestive, la fel ca si ouale, lactatele sau diversele creme folosite la prepararea deserturilor.