Bolile digestive, dar si alte afectiuni grave pot fi provocate de mai multe tipuri de bacterii care traiesc pe multe dintre alimentele pe care le consumam cu regularitate.
Pestele- Scombrotoxina este o bacterie care provoaca reactii la nivel digestiv asemanatoare cu alergiile si se regaseste in sortimentele de peste oceanic in primele faze ale alterarii. Printre pestii periculosi se numara tonul si macroul.
Fructele si legumele- Acestea pot fi o sursa generoasa de bacterii care provoaca boli digestive, de la vibrionul holeric (bacteria care provoaca holera), pana la salmonella. Epidemia de liserioza (de la bacteria numita listeria) din 2011 a avut ca sursa pepenii crescuti la o ferma din Colorado.
Laptele- Laptele crud si produsele lactate care contin lapte nepasteurizat, inclusiv iaurtul sau anumite tipuri de branza, pot adaposti multe tipuri de bacterii. “Laptele nepasteurizat e periculos in special pentru copii, femei insarcinate sau persoane bolnave”, aten¬tioneaza nutriţionistul Corina Zugravu.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rata si gasca, mai periculoase decat puiul- Contaminarea cu salmonella este mai frecventa in
De asemenea, carnea cruda de pui poate contine campylobacter, o bacterie care provoaca infectii alimen¬tare grave. Specialistii va recomanda sa nu folositi in prepararea mancarii oua crude de gasca sau rata si sa gatiti bine carnea.
Sursa: www.doctorulzilei.ro