In general adaugam usturoiul in uleiul fierbinte de la inceputul gatitului conform retetei, si apoi adaugam alte ingrediente.
Insa acesta era unul dintre multele lucruri pe care le faceam gresit cand venea vorba de alimentatie.
Uite o scurta lista facuta de viataverdeviu.ro a unora care trebuie sa fie gatite si mancate intr-un anume fel pentru beneficii maxime.
Usturoi: aceasta minunatie aurei iti ofera mai multe beneficii de sanatate decat ar putea lista un simplu articol ca acesta. Daca iubesti usturoiul, obtine mai mult de la el prin adaugarea lui catre sfarsitul gatitului, astfel incat sa poti obtine majoritatea nutrientilor lui, fara a pierde savoarea specifica. Insa cel mai bun este crud si zdrobit. Atunci cand usturoiul este zdrobit, acesta elimina o substanta numita alicina, substanta care este responsabila de gustul si mirosul puternic al usturoiului.
Spanac: stii ca spanacul este un depozit de nutrienti valorosi, incluzand vitamine si minerale. Pentru a obtine chiar mai mult de la aceasta minune verde, adauga-i alimente bogate in vitamina C! Fierul din spanac, non-hem, se asimileaza de 3 ori mai mult in prezenta vitaminei C. Capsuni si salata de spanac. Ardei copti. Tomate. Toate acestea au un gust excelent cu spanac, si te rasplatesc si cu beneficii extra nutritive.
Avocado: majoritatea beneficiilor avocado-ului sunt continute in pulpa lui delicata. Gatitul lui la temperatura inalta distruge aceste beneficii. Incearca sa te bucuri de avocado-ul tau fie crud, fie gatit la foc mic pentru scurt timp.
Sursa: wowbiz.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro