Stii deja ca anumite alimente iti pot imbunatati in mod considerabil sanatatea, iar unele chiar au capacitatea de a scadea colesterolul.
Cercetatorii gasesc ca fasolea, lintea, mazarea si nautul scad colesterolul. Intr-un test ale carui rezultate au fost publicate in Canadian Medical Association Journal s-a observat o scadere a colesterolului LDL de 5% in urma consumului regulat de 150g de astfel de alimente sub forme de boabe.
Cercetatorii de la Pennsylvania State University au alcatuit doua grupuri pentru un studiu; persoanelor supraponderale li s-a impus o dieta redusa in calorii sau moderata, cu sau fara adaugarea unui ingredient in regim: avocado.
S-a constatat o reducere a colesterolului LDL cu 7 mg/dL la cei cu regimul caloric scazut si una de 14 mg/dL la cei care au inclus avocado.
Acest ingredient merge de minune cu aproape orice – intinde fructul proaspat pe paine toast, adauga in smoothie sau intr-o frittata, taie in cubulete deasupra salatei. Poti sa folosesti ca garnitura alaturi de peste, pui sau legume dar si ca o gustare sanatoasa sub forma de guacamole.
Un alt super-aliment care are potentialul de a scadea colesterolul este ovazul. Intr-un studiu realizat in Thailanda, voluntarii au consumat fie fulgi de ovaz fie terci de orez la micul dejun. Cei din primul grup au avut o scadere de 5% a nivelului total de colesterol si 10% din nivelul colesterolului LDL. Fulgii de ovaz pot fi adaugati in smoothie sau presarati deasupra unor fructe proaspete, incorporati in batoane proteice facute acasa sau alte deserturi.
Citeste mai multe aici.
Cercetatorii gasesc ca fasolea, lintea, mazarea si nautul scad colesterolul. Intr-un test ale carui rezultate au fost publicate in Canadian Medical Association Journal s-a observat o scadere a colesterolului LDL de 5% in urma consumului regulat de 150g de astfel de alimente sub forme de boabe.
Cercetatorii de la Pennsylvania State University au alcatuit doua grupuri pentru un studiu; persoanelor supraponderale li s-a impus o dieta redusa in calorii sau moderata, cu sau fara adaugarea unui ingredient in regim: avocado.
S-a constatat o reducere a colesterolului LDL cu 7 mg/dL la cei cu regimul caloric scazut si una de 14 mg/dL la cei care au inclus avocado.
Acest ingredient merge de minune cu aproape orice – intinde fructul proaspat pe paine toast, adauga in smoothie sau intr-o frittata, taie in cubulete deasupra salatei. Poti sa folosesti ca garnitura alaturi de peste, pui sau legume dar si ca o gustare sanatoasa sub forma de guacamole.
Un alt super-aliment care are potentialul de a scadea colesterolul este ovazul. Intr-un studiu realizat in Thailanda, voluntarii au consumat fie fulgi de ovaz fie terci de orez la micul dejun. Cei din primul grup au avut o scadere de 5% a nivelului total de colesterol si 10% din nivelul colesterolului LDL. Fulgii de ovaz pot fi adaugati in smoothie sau presarati deasupra unor fructe proaspete, incorporati in batoane proteice facute acasa sau alte deserturi.
Citeste mai multe aici. Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro