Alimentele care iti taie pofta de dulce! Consuma-le mai des dupa sarbatori!

Alimentele care iti taie pofta de dulce! Consuma-le mai des dupa sarbatori!

Avem la indemana o serie de alimente gustoase pe care le-ati adaugat sigur pe lista de cumparaturi in nenumarate randuri.

 

Ovazul: e micul-dejun ideal pentru ca da repede senzatia de satietate si tine de foame. Ovazul are sase grame de proteine la suta de grame si e bogat in fosfor, potasiu, seleniu, magneziu si fier. Ne protezeaza sistemul cardiovascular: un studiu al American Journal of Lifestyle Medicine concluzioneaza ca reduce colesterolul si riscul de boli de inima.
Perele: contin pectina si ca si merele absorb foarte multa apa. Ajuta digestia, scad colesterolul si regleaza absorbtia zaharului. De asemenea, coaja perele contine antioxidanti.
Varza de Bruxelles: este bogata in fibre si ne tine satui citeva ore bune. Ajuta la detoxifierea organismului si este anti-cancerigena. La aburi, fiarta, rumenita usor – atentie, nu o preparati termin timp indelungat. Îsi va pierde valoarea nutritionala.
Portocalele: excelenta sursa de vitamina C, A, B-complex, potasiu si calciu.
Stiti stratul alb de sub coaja? Nu il decojiti, consumati-l. E bogat in pectina si vitamin C.
Sursa: elacraciun.ro

Ovazul: e micul-dejun ideal pentru ca da repede senzatia de satietate si tine de foame. Ovazul are sase grame de proteine la suta de grame si e bogat in fosfor, potasiu, seleniu, magneziu si fier. Ne protezeaza sistemul cardiovascular: un studiu al American Journal of Lifestyle Medicine concluzioneaza ca reduce colesterolul si riscul de boli de inima.

Perele: contin pectina si ca si merele absorb foarte multa apa. Ajuta digestia, scad colesterolul si regleaza absorbtia zaharului. De asemenea, coaja perele contine antioxidanti.

Varza de Bruxelles: este bogata in fibre si ne tine satui citeva ore bune. Ajuta la detoxifierea organismului si este anti-cancerigena. La aburi, fiarta, rumenita usor – atentie, nu o preparati termin timp indelungat. Îsi va pierde valoarea nutritionala.



Portocalele: excelenta sursa de vitamina C, A, B-complex, potasiu si calciu. Stiti stratul alb de sub coaja? Nu il decojiti, consumati-l. E bogat in pectina si vitamin C.

Sursa: elacraciun.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

VIDEO Ce au discutat Gagea și Moldo, în grădină? Se pare că Antoni a fost subiectul lor principal: "O certa pe fata aia că nu-l cucerește, auzi și tu..."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte