Alimentele care te mentin tanara si frumoasa! Uite ce sa consumi!

Alimentele care te mentin tanara si frumoasa! Uite ce sa consumi!
Alimentele care te mentin tanara si frumoasa! Uite ce sa consumi!

Imbatranirea provoaca transformarea unor trasaturi faciale, a mobilitatii, flexibilitatii si rezistentei la efort, dereglarea echilibrului hormonal, incetinirea metabolismului si procesului digestiv.

 

Apar foarte multe repercusiuni ce sunt normale de fapt, dar printr-o alimentatie corespunzatoare acestea pot fi ameliorate. Intervin aici alimentele anti-imbatranire, iar consumul lor este mai degraba o metoda preventiva decat o vindecare.
Fructe de padure
Daca iti doresti sa te simti (mai) bine, ar trebui sa introduci fructe de padure in dieta ta. Afinele sunt deja considerate a fi un super-aliment, insa toate fructele de padure contin o concentratie bogata de minerale, vitamine si antioxidanti care au capacitatea de a preveni degradarea celulelor si a
te proteja impotriva radicalilor liberi.
Fasole
Fasolea contine fibre si minerale, ambele substante fiind esentiale pentru a mentine o stare buna de sanatate. Consumul de fasole si alte boabe (linte sau mazare, de pilda) iti poate imbunatati aportul de nutrienti, sustine circulatia si scadea tensiunea arteriala iar fibrele pot diminua nivelul de colesterol. In plus, fasolea contine fier, potasiu si vitamina B.
Ciocolata neagra
Poate parea ca ciocolata este inamicul intr-un regim alimentar echilibrat, dar de fapt cea neagra este plina de flavonoide, ce protejeaza pielea impotriva radiatiilor UV. Expunerea prelungita la soare accelereaza procesul de imbatranire, iar pielea este cea mai vizibila parte a corpului. Cu toate acestea, moderatia este importanta chiar si la consumul de ciocolata neagra, mai ales ca anumite tipuri contin zahar.
Iaurt
Iaurtul iti ofera un plus de calciu si probiotice, lupta deci impotriva osteoporozei si a pierderii densitatii minerale osoase. In acelasi timp, elimina bacteriile daunatoare si asigura un echilibru bacterian adecvat pentru asimilarea nutrientilor. Cand vorbim despre alimentele anti-imbatranire, factorul esential este ca beneficiile acestora sa fie maximizate si poti obtine asta printr-un consum regulat de iaurt.
Usturoi
Alicina este un compus organic puternic pe care il poti obtine din hrana, mai exact este ingredientul activ prezent in usturoi. Fie ca alegi sa gatesti cu usturoi, fie ca inmoi cativa catei in apa sau folosesti tratamente topice, alicina poate stimula sistemul imunitar, poate preveni aparitia unor afectiuni cronice, poate reduce inflamatia. Mai mult, actioneaza ca un antibacterian natural si o substanta antivirala.
Citeste mai multe aici.

Apar foarte multe repercusiuni ce sunt normale de fapt, dar printr-o alimentatie corespunzatoare acestea pot fi ameliorate. Intervin aici alimentele anti-imbatranire, iar consumul lor este mai degraba o metoda preventiva decat o vindecare.

Fructe de padure

Daca iti doresti sa te simti (mai) bine, ar trebui sa introduci fructe de padure in dieta ta.

Afinele sunt deja considerate a fi un super-aliment, insa toate fructele de padure contin o concentratie bogata de minerale, vitamine si antioxidanti care au capacitatea de a preveni degradarea celulelor si a te proteja impotriva radicalilor liberi. 

Fasole

Fasolea contine fibre si minerale, ambele substante fiind esentiale pentru a mentine o stare buna de sanatate. Consumul de fasole si alte boabe (linte sau mazare, de pilda) iti poate imbunatati aportul de nutrienti, sustine circulatia si scadea tensiunea arteriala iar fibrele pot diminua nivelul de colesterol.


Ciocolata neagra

Poate parea ca ciocolata este inamicul intr-un regim alimentar echilibrat, dar de fapt cea neagra este plina de flavonoide, ce protejeaza pielea impotriva radiatiilor UV. Expunerea prelungita la soare accelereaza procesul de imbatranire, iar pielea este cea mai vizibila parte a corpului.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Iaurt

Iaurtul iti ofera un plus de calciu si probiotice, lupta deci impotriva osteoporozei si a pierderii densitatii minerale osoase. In acelasi timp, elimina bacteriile daunatoare si asigura un echilibru bacterian adecvat pentru asimilarea nutrientilor.

Usturoi

Alicina este un compus organic puternic pe care il poti obtine din hrana, mai exact este ingredientul activ prezent in usturoi. Fie ca alegi sa gatesti cu usturoi, fie ca inmoi cativa catei in apa sau folosesti tratamente topice, alicina poate stimula sistemul imunitar, poate preveni aparitia unor afectiuni cronice, poate reduce inflamatia. 

Citeste mai multe aici.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Câte kilograme a luat Roxana Vancea în sarcină și la greutate a ajuns acum? „Nu prea reușesc să trec de pragul acesta deloc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies