Imbatranirea provoaca transformarea unor trasaturi faciale, a mobilitatii, flexibilitatii si rezistentei la efort, dereglarea echilibrului hormonal, incetinirea metabolismului si procesului digestiv.
Apar foarte multe repercusiuni ce sunt normale de fapt, dar printr-o alimentatie corespunzatoare acestea pot fi ameliorate. Intervin aici alimentele anti-imbatranire, iar consumul lor este mai degraba o metoda preventiva decat o vindecare.
Fructe de padure
Daca iti doresti sa te simti (mai) bine, ar trebui sa introduci fructe de padure in dieta ta. Afinele sunt deja considerate a fi un super-aliment, insa toate fructele de padure contin o concentratie bogata de minerale, vitamine si antioxidanti care au capacitatea de a preveni degradarea celulelor si a
te proteja impotriva radicalilor liberi.
Fasole
Fasolea contine fibre si minerale, ambele substante fiind esentiale pentru a mentine o stare buna de sanatate. Consumul de fasole si alte boabe (linte sau mazare, de pilda) iti poate imbunatati aportul de nutrienti, sustine circulatia si scadea tensiunea arteriala iar fibrele pot diminua nivelul de colesterol. In plus, fasolea contine fier, potasiu si vitamina B.
Ciocolata neagra
Poate parea ca ciocolata este inamicul intr-un regim alimentar echilibrat, dar de fapt cea neagra este plina de flavonoide, ce protejeaza pielea impotriva radiatiilor UV. Expunerea prelungita la soare accelereaza procesul de imbatranire, iar pielea este cea mai vizibila parte a corpului. Cu toate acestea, moderatia este importanta chiar si la consumul de ciocolata neagra, mai ales ca anumite tipuri contin zahar.
Iaurt
Iaurtul iti ofera un plus de calciu si probiotice, lupta deci impotriva osteoporozei si a pierderii densitatii minerale osoase. In acelasi timp, elimina bacteriile daunatoare si asigura un echilibru bacterian adecvat pentru asimilarea nutrientilor. Cand vorbim despre alimentele anti-imbatranire, factorul esential este ca beneficiile acestora sa fie maximizate si poti obtine asta printr-un consum regulat de iaurt.
Usturoi
Alicina este un compus organic puternic pe care il poti obtine din hrana, mai exact este ingredientul activ prezent in usturoi. Fie ca alegi sa gatesti cu usturoi, fie ca inmoi cativa catei in apa sau folosesti tratamente topice, alicina poate stimula sistemul imunitar, poate preveni aparitia unor afectiuni cronice, poate reduce inflamatia. Mai mult, actioneaza ca un antibacterian natural si o substanta antivirala.
Citeste mai multe aici.
Apar foarte multe repercusiuni ce sunt normale de fapt, dar printr-o alimentatie corespunzatoare acestea pot fi ameliorate. Intervin aici alimentele anti-imbatranire, iar consumul lor este mai degraba o metoda preventiva decat o vindecare.
Fructe de padure
Daca iti doresti sa te simti (mai) bine, ar trebui sa introduci fructe de padure in dieta ta.
Afinele sunt deja considerate a fi un super-aliment, insa toate fructele de padure contin o concentratie bogata de minerale, vitamine si antioxidanti care au capacitatea de a preveni degradarea celulelor si a te proteja impotriva radicalilor liberi.
Fasole Fasolea contine fibre si minerale, ambele substante fiind esentiale pentru a mentine o stare buna de sanatate. Consumul de fasole si alte boabe (linte sau mazare, de pilda) iti poate imbunatati aportul de nutrienti, sustine circulatia si scadea tensiunea arteriala iar fibrele pot diminua nivelul de colesterol.
Ciocolata neagra Poate parea ca ciocolata este inamicul intr-un regim alimentar echilibrat, dar de fapt cea neagra este plina de flavonoide, ce protejeaza pielea impotriva radiatiilor UV. Expunerea prelungita la soare accelereaza procesul de imbatranire, iar pielea este cea mai vizibila parte a corpului.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Iaurt
Iaurtul iti ofera un plus de calciu si probiotice, lupta deci impotriva osteoporozei si a pierderii densitatii minerale osoase.
In acelasi timp, elimina bacteriile daunatoare si asigura un echilibru bacterian adecvat pentru asimilarea nutrientilor.
Usturoi
Alicina este un compus organic puternic pe care il poti obtine din hrana, mai exact este ingredientul activ prezent in usturoi. Fie ca alegi sa gatesti cu usturoi, fie ca inmoi cativa catei in apa sau folosesti tratamente topice, alicina poate stimula sistemul imunitar, poate preveni aparitia unor afectiuni cronice, poate reduce inflamatia.
Citeste mai multe aici.
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro