Specialiștii au condus un studiu care arată care sunt alimentele care provoacă boli cardiovasculare și cancer.
Două studii europene efectuate timp de nouă ani arată că abuzul de alimente ultraprocesate crește riscul de boli cardiovasculare, cancer și deces.
Chiar dacă nu se poate spune cu certitudine că există o legătură de cauzalitate directă, specialiștii spun că alimentele ultraprocesate cresc riscul de obezitate, hipertensiune arterială și chiar cancer.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sucurile cu zahăr, burgerii vegetali cu aditivi, cârnații, chips-urile și snacks-urile și multe dintre mezelurile semipreparate conțin cantități mari de aditivi, sare și grăsimi saturate.
Rezultatele studiului! Care sunt alimentele care cresc riscul de boli cardiovasculare și cancer
Peste 100.000 de persoane au participat la studiul condus de dr. Mathilde Touvier.
„Studiul singur nu conduce la concluzia că există o relaţie cauză-efect, însă asocierea dintre alimentele ultra-procesate şi riscul bolilor cardiovasculare este statistic semnificativă, luând în considerare celelalte caracteristici ale participanţilor (consumul de tutun, alcool, nivelul de activitate fizică, statutul