Consumul de kefir, usturoi sau napi este recomandat de doctorul american David Perlmutter, in cea mai recenta carte a sa, pentru mentinerea creierului intr-o forma buna.
In afara de sfaturile clasice care recomanda consumul de alimente bio, evitarea produselor prelucrate, a conservelor, medicul enumera câteva alimente care protejeaza creierul pe termen lung.
Un prim grup este format din alimente "probiotice" sau care contin bacterii benefice. Sunt alimentele fermentate, indeosebi varza murata si produsele lactate cu bifidobacterii sau lactobacili din surse naturale. Potrivit doctorului Perlmutter, bacteriile joaca un rol multiplu in organism.
Pentru protejarea creierului se recomanda si alimente sarace in glucide, in contextul in care tendinta alimentatiei moderne este excesul de zahar si cereale.
O stare buna a creierului poate fi mentinuta si cu alimente bogate in grasimi bune, recomandate de doctorul Perlmutter, a carui teza nu este insa unanim acceptata.
Şi alimentele bogate in polifenoli exercita un rol benefic asupra creierului.
Aceasta categorie implica remedii naturale pentru sanatatea bacteriilor. In realitate "plantele produc polifenoli pentru a se proteja. Sunt antioxidanti puternici, analizati in domeniile bolilor cardiovasculare, osteoporozei, cancerului sau diabetului", arata medicul mentionat.
Sursa
In afara de sfaturile clasice care recomanda consumul de alimente bio, evitarea produselor prelucrate, a conservelor, medicul enumera câteva alimente care protejeaza creierul pe termen lung.
Un prim grup este format din alimente "probiotice" sau care contin bacterii benefice.
Sunt alimentele fermentate, indeosebi varza murata si produsele lactate cu bifidobacterii sau lactobacili din surse naturale. Potrivit doctorului Perlmutter, bacteriile joaca un rol multiplu in organism.
Pentru protejarea creierului se recomanda si alimente sarace in glucide, in contextul in care tendinta alimentatiei moderne este excesul de zahar si cereale.
O stare buna a creierului poate fi mentinuta si cu alimente bogate in grasimi bune, recomandate de doctorul Perlmutter, a carui teza nu este insa unanim acceptata.
Şi alimentele bogate in polifenoli exercita un rol benefic asupra creierului. Aceasta categorie implica remedii naturale pentru sanatatea bacteriilor. In realitate "plantele produc polifenoli pentru a se proteja. Sunt antioxidanti puternici, analizati in domeniile bolilor cardiovasculare, osteoporozei, cancerului sau diabetului", arata medicul mentionat.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro