Vârsta de 40 de nai poate veni la pachet cu nenumărate aspecte, unele mai puțîn îmbucurătoare. Însă știați care sunt alimentele recomandate?
Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact alimentele care se recomandă să fie consumate, după vârsta de 40 de ani. În plus, descoperiți și ce conțin acestea și de ce aduc beneficii organismului.
Alimentele recomandate după vârsta de 40 de ani
Alimentația este una dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont, indiferent de vârstă, însă în special după cea de 40 de ani.
„In primul rând, ar trebui să introducem în alimentația noastră alimente cu un număr foarte, foarte ridicat de antioxidanți, deci antioxidanții care neutralizează acțiunea radicalilor liberi, radicali liberi pe care îi introducem organismul nostru, din cauza stresului, din cauza alimentației, din cauza poluării.”, a explicat specialistul, Mario Popescu.
Somon
Somonul deține nenumărate proprietăți, printre care se află și o cantitate mare de acizi grași Omega-3. Aceștia sunt cei care ne protejează vasele de sânge și ne întăresc sistemul cardio-vascular.
„ Este un pește cu o cantitate foarte, foarte mare de acizi grași Omega-3, care au rol antiinflamator în organism, protejează vasele de sânge și astfel întăresc sistemul cardio-vascular. Au și un rol antiinflamator, practic ei reduc inflamația din corp. Este foarte, foarte important pe cât de mult posibil să introducem în dieta noastră somon sălbatic, nu de crescătorie, într-adevăr gustul este mai fad, nu este acela plăcut pe care îl oferă grăsimea, dar este mult mai sănătos și mult mai bogat în acizi grași Omega-3 ”, a menționat Mario Popescu.
Avocado
Acest aliment este inclus deseori în alimentația oricărei persoane, indiferent de faptul că este bebeluș sau adult cu vârsta de peste 40 de ani. Așadar, cu siguranță ne putem asigura de grăsimile benefice organismului nostru.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
„ Toată lumea știe că avocado este un aliment foarte, foarte versatil pe care putem să-l introducem în dieta noastră la orice vârstă.
Ciocolata neagră
Atunci când vine vorba despre dulce, se pare că ciocolata neagră este una dintre cele care se recomandă să le consumăm, mai ales după vârsta de 40 de ani. Atenție însă! Se pare că se recomandă ca ciocolata să aibă un minim de 85% cacao.
„ Ciocolata neagră, oricât ar fi ea de sănătoasă, oricât ar fi concentrația de cacao, trebuie să consumăm ciocolată neagră cu minim 85% cacao. Cu cât cantitatea de cacao este mai mare, cu atât puterea antioxidantă este mai crescută .”, a recomandat acesta.
Varza murată
Deși nu este întâlnită prea des în alimentație, se pare că varza murată are și ea beneficiile sale. Mai exact, odată consumată, aceasta ajută la buna funcționare a sistemului imunitar și nu numai.
„ Ne ajută foarte bine, pentru că are multe prebiotice și probiotice, atât varza murată, cat si toate celelalte tipuri de murături. Acestea sunt utile, în primul rând, pentru funcționarea normală a sistemului imunitar, ele întăresc sistemul imunitar, practic hrănesc flora intestinală, care este responsabila de peste 70% pentru funcționarea normală a sistemului .”, a completat Mario Popescu.
Legume verzi
Legumele sunt dintotdeauna recomandate. Cu toate acestea, cele care aduc cele mai multe beneficii organismului sunt cele verzi. Specialistul a punctat faptul că, cu cât este mai verde, cu atât conține o cantitate mai mare de antioxidanți.
„ Am ajuns la preferatele mele, legumele. In general, salatele au avantajul că pot fi consumate și sunt recomandate a fi consumate cu orice la orice masă, cu orice tip de aliment, pentru că vin la pachet cu foarte, foarte multe enzime care ajută la metabolizarea proteinelor, metabolizarea glucidelor, lipidelor, deci ele, pe lângă faptul că au foarte mulți antioxidanți, vitamine și minerale. Culoarea verde, cu cât este mai intensă, cu atât înseamnă că ele au o cantitate mare de antioxidanți .”, a adăugat specialistul.
Fructe de pădure
Iată că a venit și rândul fructelor, mai exact a celor de pădure. Acestea sunt cele care au cel mai scăzut indice glicemic dintre toate celelalte fructe. De exemplu, afinele sunt cele care conțin o cantitate mare de antocianine.
„ Putem consuma fructe de pădure, nu trebuie să ne facem neapărat griji, pentru că ele nu afectează în niciun caz procesul nostru de slăbire sau de a rămâne la o anumită greutate constantă. Ele au un indice glicemic scăzut, cel mai scăzut indice glicemic dintre toate fructele, asta înseamnă că nu ne impactează glicemia. De asemenea, au cea mai mare cantitate de antioxidanți, cu cât ele sunt mai închise la culoare, cum sunt afinele, cu atât înseamnă că o cantitate mai mare de antocianine, care sunt printre cei mai puternici antioxidanți pe care îi oferă natura, care luptă împotriva îmbătrânirii premature .”, a încheiat acesta.
Citește și: Pizza cu mozzarella. Cum să o faci acasă ca un bucătar profesionist!