Alimentul banal care este viral pe rețelele sociale. Românii îl consumă mult, fără să știe cât de sănătos este

Alimentul banal care este viral pe rețelele sociale. Românii îl consumă mult, fără să știe cât de sănătos este
Alimentul banal care este viral pe rețelele sociale. Românii îl consumă mult, fără să știe cât de sănătos este

Află din rândurile următoare care este alimentul ce a devenit viral pe rețelele sociale, datorită proprietăților sale.

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți tineri au început să fie preocupați de alimentație. Datorită rețelelor sociale și a internetului, avem mult mai ușor acces la informații, iar asta ne face să fim mai responsabili în privința anumitor lucruri, cum ar fi a alimentelor pe care le consumăm.

În mediul online apar adesea diferit informații cu privire la alimentele sănătoase, cele nesănătoase și alimente de-a dreptul spectaculoase, care ne oferă necesarul zilnic de proteine, vitamine și minerale.

Dacă în trecut, avocado era considerat un super-aliment, datorită proprietăților sale, fiind introdus în diferite mâncăruri și consumat atât dimineața, cât și la prânz sau seara, acum se pare că un alt aliment a devenit viral pe rețelele de socializare, datorită proprietăților sale. Descoperă din rândurile următoare care este acesta.

Brânza de vaci, alimentul viral pe rețelele de socializare

Citește și: Este bun pepenele roșu pentru slăbit? Ce spun nutriționiștii

Citește și: Cum să ai o viață excepțională. Transformă-ți viața în una plină de stil, astfel încât să ai mai multă încredere în tine

Brânza de vaci este alimentul banal care a devenit viral pentru cei din generația Z. Aceștia au promovat în mediul online numeroase filmulețe prin intermediul cărora promovează consumul de cottage cheese (nr. brânză de vaci).

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Brânza de vaci, considerată proteină completă

Cottage cheese, cunoscut și sub denumirea de brânză de vaci, are o serie de proprietăți benefice pentru sănătate. Acest aliment este considerat o proteină completă, deoarece conține toți cei nouă aminoacizi esențiali pe care organismul nu îi poate produce singur.

Proteinele pe care acest aliment le conține sunt esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor corpului. Datorită acestui aspect, cottage cheese este deosebit de populară printre sportivi și cei care doresc să își mărească masa musculară.

De asemenea, este un aliment bogat în calciu, contribuind astfel la sănătatea oaselor și a dinților. Pe lângă calciu, brânza de vaci conține și alte vitamine și minerale, cum ar fi fosforul, seleniul, vitamina B12 și riboflavina (vitamina B2).

În ceea ce privește conținutul de grăsimi, există variante de brânză de vaci cu diferite conținuturi de grăsimi- de la varianta degresată la cea cu conținut complet de grăsimi. În general, aceasta conține grăsimi sănătoase care sunt esențiale pentru funcționarea normală a organismului.

De asemenea, în comparație cu alte produse lactate, brânza de vaci are un conținut redus de carbohidrați, fiind un aliment de nădejde în momentul în care ne dorim să începem o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați.

Datorită conținutului crescut de proteine, brânza de vaci este și ușor de digerat, ceea ce o face o opțiune bună pentru persoanele cu probleme digestive sau pentru cei care au intoleranță ușoară la lactoză.

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă- stirilekanald.ro

Cum poți să introduci brânza de vaci în meniul zilnic?

Brânza de vaci este un aliment foarte versatil, putând fi consumat atât în stare naturală, cât și în combinație cu fructe, legume, cereale sau integrat în diverse rețete.

Datorită influencerilor care promovează acest aliment, în mediul online au apărut numeroase rețete care au ca ingredient de bază brânza de vaci.

Emily English, o nutriționistă care a studiat la King's College din Londra, a devenit virală pentru rețeta sa de brânza de vaci cu miere fierbinte, strângând 4,3 milioane de vizualizări la videoclipul respectiv.

@emthenutritionist Hot honey cottage cheese toasts You will need to serve 1 360kcal and 20g protein 2 big tbsp of Cottage Cheese (low fat or regular) 1/2 avocado 1 tbsp chopped basil 1 tbsp chopped parsley 1 spring onion 1 heaped tsp honey Pinch of chilli flakes 1 large slice of Sourdough Mash the avocado with spring onion, basil and parsley. Season with salt and pepper. Toast the bread then top with the avocado mix. Add the cottage cheese. Warm the honey with a pinch of chilli flakes and drizzle over the cottage cheese. #toast #breakfast #healthyrecipes ♬ original sound- Emily English

Și Olivia Jarvis din Marea Britanie a folosit chiar și brânză de vaci pentru a face baza pizza ei, spunând că a adăugat proteine ​​la una dintre deliciile ei preferate. 

Sarah MacKay, un TikToker de fitness din Scoția a declarant la început că nu vrea să mănânce brânză de vaci, fiind deranjată de textura acesteia. Ulterior, a integrat-o în diferit combinații alimentare și au rezultat astfel rețete de-a dreptul delicioase de care s-a îndrăgostit instant. Printer acestea se numără pizza, lasagna cu brânza de vaci sau chiar clătite cu brânză de vaci.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

La ce oră trebuie să fie ultima masă din zi ca să nu te îngrași. Ce spun nutriționiștii

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Detalii cutremurătoare despre crima care a șocat o lume întreagă! Cum și-a găsit sfârșitul Kristina Joksimovic, fostă Miss Elveția?

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Birkan Sokullu, actorul care joacă rolul principal Han în serialul “Vinovați de iubire”, în cele mai tandre ipostaze alături de iubita sa, pe insula Mykonos

„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas


Cookies