Noi cercetari au descoperit un alimente minune care ii ajuta pe cei care au suferit un atac de cord sa traiasca mai mult.
Se pare ca un bol de cereale pe zi creste sansele pentru supravietuitorii atacurilor de cord de a trai mai mult. Cercetatorii au descoperit ca o dieta bazate pe fibre, in special pe cereale, este relationata cu o rata mai mica a decesului.
Persoanele care au mancat mai multe fibre au inregistrat un risc cu 25% mai scazut sa moara in noua ani dupa ce au avut atacul de cord, comparativ cu cei care au mancat
Fiecare 10g de fibre consumate zilnic sunt asociate cu un risc cu 15% mai scazut de deces in urmatorii noua anii. Este foarte important ca persoanele care au avut un atac de cord si au supravietuit sa-si schimbe stilul de viata.
Dintre cele trei tipuri de fibre testate, cereale, fructe si legume, numai fibrele din cereale au fost relationate cu sansele de supravietuire ridicate dupa un atac de cord.
Fibrele reduc colesterolul din sange, imbunatatesc nivelul glucozei din sange si scad tensiunea.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro