Este delicios, insa trebuie sa-ti limitezi cantitatea pe care o mananci. Altfel ai putea avea mari probleme de sanatate.
Daca iti place carnea, ar trebui sa incepi sa o scoti incet din lista de cumparaturi. Consumul de carne rosie procesata si neprocesata este asociata cu un risc mai mare de mortalitate, spune o noua cercetare publicata in "American Journal of Clinical Nutrition".
Oamenii de stiinta suedezi au studiat 74645 de barbati si femei pentru a determina daca exista o legatura intre consumul de carne rosie si durata de viata.
Intai, participantii au raspuns la un chestionar pentru obiceiurile lor alimentari, consumul de alcool, fumatul, sportul si alti indicatori. In mod specific, consumul de carne rosie a fost chestionat in 96 de de intrebari. Carnea procesata includea carnati, hot dog, salam si mezeluri, in timp alegerile neprocesate erau carnea cruda de poc, vita si vitel. Oamenii de stiinta au estimat diferente de supravieturile bazate pe totalul de carne rosie si nivelul combinate de consum de carne procesata si neprocesata.
In cei 15 ani, cercetatorii au documentat 16683 de morti, care reprezinta 20% din totalul populatiei de studiu. Comparativ cu persoanele care nu au mancat niciodata carne rosie, cei care au mancat in jur de 300 de grame pe zi de carne procesata si neprocesata aveau o speranta de viata cu doi ani mai mica. 100 de grame de carne procesata pe zi erau asociate cu o scadere a numarului de ani traiti cu noua luni.
Sursa: womenshealthmag.com
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro