Desi pare paradoxal, acest aliment plin de grasime, consumat din abundenta de taranii romani, este nebanuit de sanatos.
Atat de blamata slanina de porc, consumata din greu de stramosii nostri, are, de fapt, proprietati curative.Chiar daca nu tine la silueta, acest aliment natural, fara chimicale sau E-uri, contine din plin retinol, niacina, tiamina, seleniu, riboflavina, potasiu, fosfor si calciu.
Pentru a profita cu adevarat de proprietatile sale, este ideal sa fie consumata in cantitati moderate, intrucat 100 de grame de slanina are nu mai putin de 638 kcal si 67,7 grame de grasimi. Pe de alta parte, aceeasi cantitate ofera si 6,3 grame de proteine.
Regleaza contractiile muschiului inimii
In cantitati mici, slanina este benefica inimii si vaselor de sange, intrucat regleaza contractiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului cardiac, si sprijina tonusul vascular.
Protejeaza organismului de daunele aduse de fumat
Datorita continutului de seleniu, microelement care intareste sistemul imunitar si previne oxidarea in organism, fumatorii suntz protejati prin consumulacestui aliment de efectele nocive ale fumatului.
Trateaza mahmureala
Slanina incetineste si intoxicarea alcoolica, prin acoperirea peretilor stomacului cu grasime si crearea pansamentului gastric, care previne absorbtia rapida de alcool din stomac.
Citeste mai multe aici.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro