Semintele de mac au un gust placut si sunt folosite pentru a condimenta mancarea in multe zone ale lumii. Mai mult, beneficiile pentru sanatate ale acestora sunt nenumarate.
Semintele de mac contin antioxidanti care te protejeaza de numeroase boli.
Continutul bogat de acizi grasi si uleiuri volatile ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange si implicit la prevenirea bolilor arteriale si a infarcturilor.
Semintele de mac au in compozitie foarte multe fibre care iti regleaza tranzitul intestinal. Sunt un remediu bun impotriva constipatiei.
Sunt o sursa buna de vitamina B care ajuta metabolismul, fier, calciu si potasiu, mangan, zinc si magneziu.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Semintele uscate de mac contin o cantitate foarte mica de alcaloizi naturali din opiu care nu sunt periculosi pentru sanatate si au un efect minim asupra sistemului nervos. Aceste substante sunt benefice in cazul persoanelor nervoase, stresate, si actioneaza ca si analgezice.
Poti consuma semintele de mac in salate, preparatele cu fructe de mare si cand faci paijne prajita.
In India si Pakistan semintele prajite de mac sunt transformate intr-o pasta folosita la sosuri, deserturi si preparatele cu curry.
In Europa semintele de mac sunt folosite pentru prepararea produselor de patiserie.
Sursa www.nutrition-and-you.com