Alimentul sanatos care te pune in pericol: mananci zilnic, mori mai repede!

Alimentul sanatos care te pune in pericol: mananci zilnic, mori mai repede!
Alimentul sanatos care te pune in pericol: mananci zilnic, mori mai repede!

Sunt sanatoase, dar daca sunt consumate in exces devin toxice. Asta spun expertii despre oua si peste.

De ani de zile, autoritatile de Sanatate Publica au atentionat asupra faptului ca femeile gravide si copiii trebuie sa incerce limitarea consumului de peste pentru a evita expunerea la potentiale cantitati de mercur care le-ar putea face rau.

In 2009, doua agentii care se ocupa de protectia consumatorilor din SUA au inceput adevarate campanii pentru a incuraja lumea sa manance mai mult peste. Un raport al Universitatii Harvard, bazat pe o analiza a literaturii de specialitate, arata ca este mai degraba recomandat consumul de peste decat evitarea lui.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Doua portii de peste pe saptamana sunt asociate cu scaderea semnificativa a riscului bolilor de inima. Specialistii sustin ca riscul pe care l-ar reprezenta mercurul sau alte impuritati pe care le contine pestele sau fuctele de mare e scazut sau mai mic in comparatie cu beneficiile aduse sanatatii.

“Pestele oceanic contine mercur, unele tipuri mai mult (rechin, peste spada). Acestea trebuie sa se consume de maximum doua-trei ori pe saptamana. Mai putin mercur au tonul si somonul. Femeile gravide sa evite speciile de peste care contin mercur pentru ca fatul se poate naste cu tulburari neurologice”, spune nutritionistul Corina Zugravu. Consumul pe termen lung si in cantitati mari cauzeaza intoxicatiile cu mercur. Mercurul se acumuleaza in organism si este neurotoxic (afecteaza cerebelul).


STUDIU Mananci zilnic oua, mori mai repede!

Ouale sunt de baza in alimentatia oricarui om. Cu toate astea, un studiu american recent arata ca in randul celor care mananca mai mult de un ou pe zi, rata de deces e mai mare. Pe de alta parte, un alt studiu publicat in The American Journal of Clinical Nutrition arata ca nu exista dovezi care sa ateste vreo legatura intre acest aliment si oamenii care fac infarct sau accidente cerebrale.

“Tinerii, gravidele, persoanele foarte active ar trebui sa consume 5-6 oua pe saptamana pentru ca sunt foarte nutritive. Contin proteine, fier si vitamina D. Sedentarii, batranii trebuie sa se limiteze la doua-patru oua pe saptamana”, spune medicul Corina Zugravu.
Sursa: www. doctorulzilei.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies