Alopecia se poate vindeca? Miturile și realitățile în tratarea alopeciei!

alopecia se poate vindeca
Alopecia se poate vindeca

Alopecia ne poate afecta creșterea părului. Însă știați dacă se poate vindeca sau nu?

Aflați în rândurile următoare, ce este mai exact alopecia, dar și când poate apărea. În plus, descoperiți și ce putem face în cazul în care ne confruntăm cu această boală, cum putem afla dacă o avem sau nu, dar și cum ne putem trata. 

 

Ce este alopecia 

Poate că nu toată lumea știe, însă alopecia reprezintă căderea părului. Așadar, în cazul în care există anumite perioade stresante din viața noastră, bineînțeles că putem observa cum părul mai cade, aspect care este complet normal, dacă vor cădea cu până la 100 de

fire pe zi. Dacă numărul va crește considerabil, este posibil să ne confruntăm cu o problemă. 

“Alopecia înseamnă căderea părului. Este interesant pentru că părul poate să cadă difuz, dar și tranzitor, cred că toți am trecut printr-un episod de cădere de-a lungul vieții, in episoadele noastre sau perioadele noastre stresante, părul mai cade, dar se regenerează spontan. Cu până la 100 de fire pe zi, acestea sunt căderile fiziologice si există căderea patologică de care vorbeam, cum este cea difuză, alopecia, în care avem zone lipsite de păr pe scalp sau chiar în barbă, pentru bărbați.”,

a explicat doctor Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie, doctor in științe medicale. 

tratament alopecie femei
Alopecia se poate vindeca[Sursa foto: freepik]

 

Când poate apărea alopecia 

Se pare că atunci când vine vorba despre apariția acestei boli, aceasta poate debuta brusc, atunci când ne așteptăm mai puțin, vor apărea anumite zone lipsite de păr, dacă este vorba despre un stadiu incipient, și nu afectare mai severă.

“Alopecia adesea debutează brusc și ne trezim cu zone lipsite de păr și iarăși este un stadiu incipient să spunem, pentru că el poate avansa până la o afectare mai severă și anume alopecie totală, să cadă tot părul de pe scalp și uneori, chiar și părul din sprâncene și alte zone cu pilozitate.

Există a 3-a situație care cred că este una dintre cele mai frecvente, alopecia androgenetica, afectează în principal bărbații, dar și femeile, unde părul cade și apare chelia, despre care știm că atunci în stadiile avansate, din păcate,

este doar supusă implantului ca și soluție de tratament.”,
a menționat acesta. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

alopecia androgenica
Alopecia se poate vindeca[Sursa foto: freepik]

 

Ce putem face dacă ne confruntăm cu alopecia 

Odată ce am aflat că ne confruntăm cu această boală, odată ce am primit un diagnostic exact, putem urma un tratament local, care nu doar ne va ajuta să oprim căderea părului, ci și să îl stimulăm creșterea înapoi. 

“Ce putem noi să facem, este să avem un diagnostic incipient, atunci când părul începe să cadă, spre exemplu, am văzut pe debut de alopecie androgenetica extrem de devreme, am avut 2 pacienți gemeni la 18 ani, foarte devreme, apropo de căderea părului la adolescenți. Vorbim inclusiv de cazurile acestea importante în care debutul este extrem de precoce.  

Vestea bună este că, nu doar că reușim să oprim căderea, ci și să stimulăm folicului pilos doar cu tratament local într-un procent semnificativ pentru ei, spre exemplu, au obținut regenerarea firelor de păr

cam aproape 30% doar cu tratament local, ceea ce este minunat, adică cu cât venim mai devreme și avem un diagnostic incipient, avem mai multe șanse terapeutice, fie că vorbim de tratament local de perete, injectare de plasmă proprie, altfel când venim cu zone lipsite de păr, bineînțeles că nu avem prea multe opțiuni. 

Cel mai adesea este reversibilă, alopecia rata sau alopecia in plăci și este pentru cei mai mulți dintre noi este reversibilă apare și cum spuneai, într-un context stresant are și un substrat autoimun, dar stresul este cel care declanșează.”,

a adăugat specialistul. 

alopecia la barbati
Alopecia se poate vindeca[Sursa foto: freepik]

 

Cum aflăm dacă avem sau nu alopecie 

Se pare că atunci când vine vorba despre alopecie, aceasta nu va reieși în urma unei analize, și doar dacă vom observa că vom avea o pierdere mai mare decât normal, a părului. 

Citește și: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

“Dacă vorbim de alopecia genetică, nu neapărat trebuie sa facem analize, însă pentru orice cădere importantă, da, trebuie făcute analize pentru că noi trebuie să vedem tabloul biologic global. Adesea căderea este contextul unor afecțiuni hormonale, spre exemplu, afecțiunile tiroidiene au ca și simptomatologie, căderea, prin urmare, noi ar trebui să tratăm boala de bază și nu să ne concentrăm asupra efectului.”, a punctat specialistul. 

Alopecia se poate vindeca[Sursa foto: freepik]

Citește și: 5 filme biografice care arată puterea infinită pe care o are o femeie

 

Cum prevenim apariția alopeciei 

Se pare că apariția alopeciei nu poate să fie pur și simplu prevenită, ci mai degrabă, în momentul în care putem observa anumite zone lipsite de păr, să ne adresăm unui medic specialist pentru a afla mai multe.

“Prevenția înseamnă în primul rând diagnostic și trebuie să fie un diagnostic precoce. Noi să știm dacă avem de-a face cu un anumit tip de alopecie. Dacă vorbim despre alopecia cu determinare genetica, adică in familia noastră există persoane care au chelie, atunci când observăm rărirea părului în anumite zone, trebuie să începem tratamente, astfel încât să oprim așa cum spuneam căderea, dar să și stimulăm din foliculii piloși, deci avem mari șanse să reușim să ne menținem pilozitatea chiar și în contextul acesta genetic”, a încheiat aceasta. 

alopecia areata tratament
Alopecia se poate vindeca[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente care ard grăsimile. Cum aceste 9 alimente pot stimula procesul de pierdere în greutate eficientă!



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Semne subtile ale destinului! Cum să recunoști dacă tu ești alegerea lui

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."

Cum l-a cunoscut Larisa Uță pe Alin Oprea. Ce a făcut artistul înainte de concert. “Am fost cu Alin pentru că, la propriu, a dormit la ușa mea.”

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies