Stiai ca samponul a inceput sa fie folosit pe scara larga abia in secolul XX? Pana sa fie inventat samponul, oamenii foloseau sapunul
Alternative naturale pentru șampon. De ce sa le folosesti. Stiai ca samponul a inceput sa fie folosit pe scara larga abia in secolul XX? Pana sa fie inventat samponul, oamenii foloseau sapunul pentru a se spala atat pe corp, cat si pe cap. Uneori, sapunul era combinat cu anumite elemente naturale ce se regaseau in bucatarie, pentru un plus de emoliere si stralucire. Nu trebuie sa povestim prea multe despre avantajele folosirii samponului, pentru ca acestea sunt mai mult decat evidente.
Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este o solutie uimitoare cand vine vorba de cosmetica si poti sa apelezi cu incredere la folosirea sa, atat pentru ingrijirea parului, cat si a tenului si a dintilor. Acesta are proprietatea de a elimina celulele moarte de piele, murdaria si excesul de sebum. Daca alegi sa il folosesti pe par, iti va lasa parul curat.
In plus, este extrem de eficient in a calma mancarimea si a indeparta matreata. Tot ce trebuie sa faci este sa dizolvi o lingura de bicarbonat de sodiu intr-o cana de apa. Pune apoi amestecul intr-o sticla si torna cu grija pe scalp. Maseaza cateva minute si apoi clateste-te cu apa. Vei avea la final aceeasi senzatie ca si cum te-ai fi spalat cu un sampon bun.Otet de mere
Otetul de mere are fix aceeasi senzatie precum bicarbonatul de sodiu, fiind extrem de util in curatarea parului tau. Acesta indeparteaza cu succes acumularile de sebum si murdarie de pe scalp si firele de par. un alt avantaj al otetului de mere este ca mentine ph-ul scalpului si ofera un boost natural nuantei parului. Pune o lingura de otet pentru fiecare cana de apa. Amesteca astfel 2 litri de lichid si toarna peste parul tau in cada.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Oua
Acum ca am vorbit despre ingrediente naturale de curatare, putem sa trecem la ingrediente naturale de hidratare. Cea mai simpla masca de par pe care o poti prepara este sa amesteci bine albusul si galbenusul de ou si sa aplici compozitia pe suvitele tale.
Aloe Vera
Aloe Vera intra de asemeni in categoria produselor hidratante pentru par. poti sa o folosesti individual sau sa o amesteci cu albusul si galbenusul de ou.
Vei pregati sub acelasi rationament o masca pentru suvitele tale, care va hidrata in profunzime. O poti lasa sa actioneze timp de 30 de minute, dupa care sa te clatesti bine.Ceaiul verde
Ceaiul verde are proprietati extraordinare care stimuleaza circulatia sanguina si contribuie astfel la o mai buna oxigenare si hranire a radacinilor. Parul este astfel stimulat de la radacina sa creasca sanatos si viguros, fiind redusa caderea parului. Dupa ce te-ai curatat in profunzime cu otet de mere si ai aplicat o masca de par cu ou si aloe vera, e timpul pentru ultima etapa in care poti sa iti clatesti parul cu ceai verde, fara sa il mai speli dupa. Vei avea parte de o hidratare si stralucire intensa.
Citeste si: Este bun șamponul pentru cal pentru a-ți spăla părul? ,,Sunt foarte multe efecte secundare”
Citeste si: De ce se pune zahăr în șampon, înainte să speli părul