Gabriela Cristea a povestit despre cum lasă aluatul dospit la rece.
Atunci când nu este în fața camerelor de la TV, Gabriela Cristea se află în bucătărie, acolo de unde împarte cu urmăritorii săi secretele unor rețete delicioase.
Cum pregătește Gabriela Cristea aluatul pentru dospit la rece
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Gabriela Cristea a povestit pe rețelele de socializare cum lasă aluatul să dospească la rece și cum poate ajuta această metodă gospodinele care se pregătesc să facă pizza sau cozonac.
„Am povestit, la un moment dat, că am făcut o pizza cu un aluat dospit la rece. Și foarte multe persoane m-au întrebat despre dospitul la rece, unii chiar au fost destul de sceptici cu privire la acest fapt și au spus: „păi nu era chestia asta să nu fie curent, să nu fie rece în bucătărie?” Da, este, într-adevăr, dar are legătură cu momentul în care se activează drojdia. Am făcut aluatul de cozonac de astăzi. A stat la dospit la căldură, iar de două ore stă la dospit, la rece. Am crezut că recipientul acesta o să fie suficient, dar deja dă pe afară. Abia mâine voi folosi aluatul, dar dacă a crescut atât în două ore, până mâine îmi va umple frigiderul. Drept urmare, am profitat de ocazie să vă arăt că se poate face aluatul dospit la rece. Aluatul de pizza se face dospit la rece, dar și aluatul de cozonac. Dacă nu vreți să munciți într-o singură zi, puteți face aluatul cu o zi înainte.”, a spus Gabriela Cristea.
„Îl puteți scoate mai devreme să se încălzească la temperatura camerei.” Cât lasă Gabriela Cristea aluatul la frigider
Gabriela Cristea a explicat și de ce ar putea ajuta mai mult dopsirea aluatului la rece decât cea în care se folosește căldura. Prezentatoarea TV pregătește aluatul pe care îl folosește ziua următoare, lăsându-l peste noapte la frigider. „Aluatul care a stat la rece se modelează mai ușor a doua zi. Voi pune niște ulei într-o oală mai mare pentru a-l muta și să aibă loc unde să crească.