Află detalii neștiute din viața celei mai controversate celebrități din istorie, Marilyn Monroe.
Marilyn Monroe, una dintre cele mai mediatizate personalități din toate timpurile, s-a născut pe 1 iunie 1926, în orașul Los Angeles.
În linii mari, principalele repere ale scurtei sale vieți s-ar putea rezuma la o copilărie tumultoasă, inteligență sclipitoare, povești de dragoste incredibile, succes fulminant, depresii, dependență de alcool și o moarte fulgerătoare la doar 36 de ani.
Marilyn Monroe și-a petrecut primii ani de viață într-un orfelinat
La două săptămâni de la nașterea sa, Marilyn a fost trimisă într-un orfelinat, deoarece mama sa suferea de schizofrenie.
Aceasta a primit la naștere numele mamei sale, Norma Jeane Baker.
După o copilărie tumultoasă, Norma Jeane s-a căsătorit cu un vecin, James Dougherty, la frageda vârstă de 16 ani.
Pe vremea când lucra la o fabrică din California, Norma a fost remarcată de un fotograf care a lansat-o în modelling.
În anul 1946, divorțează de Dougherty și semnează cu cea mai mare casă de film din lume, 20th Century Fox. Producătorii au numit-o Marylin Monroe.
Citeste si: Marilyn Monroe ar fi împlinit astăzi 95 de ani. Actriţa a avut o viaţă intensă, dar mult prea scurtă
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
“Sunt om bun, dar nu un înger. Eu fac păcat, dar eu nu sunt diavolul. Sunt doar o fată mică într-o lume mare, în încercarea de a găsi pe cineva să iubească. Şi eu am sentimente. Tot om sunt. Tot ce vreau este să fiu iubită, pentru mine şi pentru talentul meu. Dacă poţi face o fată să râdă, o poţi convinge să facă orice.” Sunt doar câteva din citatele celebre ale actriţei Marilyn Monroe.
Marilyn Monroe ar fi avut o relație secretă cu John Kennedy
În industria cinematografică, actrița s-a făcut remarcată în filmul „All About Eve", alături de Bette Davis, strălucind ulterior în thriller-ul „Niagara" (1953), unde joacă rolul unei neveste adultere care complotează cu amantul și pregătește moartea soțului.
Rolurile din filmele „Gentleman Prefer Blondes" și „How to Marry a Milloonaire", au propulsat-o în topul celor mai cunoscute celebrități de la Hollywood.
Marilyn Monroe a fost un adevărat sex-simbol, filmele sale având încasări de peste 200 milioane de dolari.
În anul 1954, s-a căsătorit cu Joe DiMaggio campion de baseball, de care a divorțat după doar nouă luni de căsnicie.
Invitată de Frank Sinatra, la Palm Springs, într-o vacanță, Marylin îl cunoaște în anul 1959, pe John Kennedy.
În acel moment, actrița era singură, după o căsnicie plină de incidente cu scriitorul Arthur Miller și o relație furtunoasă cu interpretul francez Yves Montand.
Deși Kennedy era căsătorit, între cei doi se aprinde o dragoste ca-n filme.
Relația dintre cei doi continuă și după ce John Kennedy ajunge președinte, cei doi locuind împreună în secret, sub protecția FBI.
Citeste si: Audrey Hepburn, simbolul eleganței și al feminității. Drama celei mai frumoase femei din istorie
Cum a murit Marilyn Monroe
Unele teorii ale conspirației susțin că președintele Americii și fratele său, Robert Kennedy, se temeau că Marylin, care nu se afla într-o stare psihică prea bună, ar putea dezvălui multe dintre secretele de stat la care ar fi avut acces.
Monroe a murit singură, departe de lumea strălucitoare pe care o adorase până în ultimul moment, pe 4 august 1962.
Nimeni nu știe ce s-a întâmplat în camera „celei mai frumoase blonde din istoria cinematografiei". A fost găsită întinsă cu fața în jos, ținând receptorul unui telefon în mână, în reședința sa din Los Angeles, California.
Medicul legist, Theodore J. Curphey a declarat în urma autopsiei, că Marylin Monroe a murit din cauza unei supradoze de droguri.
În Dicţionarul de cinema, „Univers Enciclopedic”, din anul 1997, Marilyn Monroe apare ca cel mai renumit sex-simbol al cinematografiei postbelice.
„Personifică femeia-ispită, care face din neajutorare, neştiinţă, singurătate, arme de seducţie. Existenţa ei chinuită de obsesia de a demonstra şi a-şi demonstra talentul de actriţă şi de a fi mereu impecabilă, precum şi moartea ei prematură şi misterioasă (sinucidere sau crimă?) au contribuit la transformarea ei într-unul dintre miturile lumii contemporane”, scrie în Dicţionarul respectiv.