Am aflat secretele celui mai bun pufos si catifelat piure de cartofi. Numai adevaratele gospodine le stiu!

Am aflat secretele celui mai bun pufos si catifelat piure de cartofi. Numai adevaratele gospodine le stiu!
Am aflat secretele celui mai bun pufos si catifelat piure de cartofi. Numai adevaratele gospodine le stiu!

Pare mai greu sa faci un piure catifelat si totusi dens decat o oala de sarmale in cuib.

 

Ba ramane plin de cocoloase, ba prea lipicios, cand este prea rece, cand prea pastos…Unde gresesti cand faci cartofi piure?
1. Folosesti un singur fel de cartofi
Cand faci piure, foloseste, in proportii egale, cartofi sapunari, cu miez alb-roz, si cartofi fainosi, cu un continut minim de apa si mult amidon. Amidonul va absorbi untul si smantana, asigurand cartofilor acea textura moale si pufoasa.
Cartofii sapunari sunt foarte aromati, dar, folositi singuri, piureul va fi apos si lipicios.
2. Nu speli cartofii
Evident, inainte de a se gati, cartofii se curata de coaja. Sunt totusi persoane care sar peste aceasta etapa si doar ii trec pe sub un jet de apa. Cartofii sunt, insa, foarte murdari. Inainte de a-i gati, spala-i bine cu apa rece, apoi curata-i.
In cazul cartofilor noi, ii poti freca bine cu un burete de vase curat, pastrand cojita!
Citeste mai multe pe StirileKanald.ro

Ba ramane plin de cocoloase, ba prea lipicios, cand este prea rece, cand prea pastos…Unde gresesti cand faci cartofi piure? 

1. Folosesti un singur fel de cartofi

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cand faci piure, foloseste, in proportii egale, cartofi sapunari, cu miez alb-roz, si cartofi fainosi, cu un continut minim

de apa si mult amidon. Amidonul va absorbi untul si smantana, asigurand cartofilor acea textura moale si pufoasa. Cartofii sapunari sunt foarte aromati, dar, folositi singuri, piureul va fi apos si lipicios.

2. Nu speli cartofii

Evident, inainte de a se gati, cartofii se curata de coaja. Sunt totusi persoane care sar peste aceasta etapa si doar ii trec pe sub un jet de apa. Cartofii sunt, insa, foarte murdari.
Inainte de a-i gati, spala-i bine cu apa rece, apoi curata-i. In cazul cartofilor noi, ii poti freca bine cu un burete de vase curat, pastrand cojita!

Citeste mai multe pe StirileKanald.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies