Mama Geta și fiica ei au împărtățit, cu urmăritorii lor, bucatele gătite, iar la desert, acestea au pregătit clătite rapide.
Mama Geta împarte, din nou, cu urmăritorii ei, bucatele gătite în bucătărie, iar pe lângă sarmale, aceasta a ales să pregătească și niște clătite rapide.
„Am băgat ouă de casă cu trei esențe mici.” Cum prepară mama Geta clătitele pufoase
În casa mamei Geta este aproape în fiecare zi sărbătoare.
Gospodina a gătit sarmale, iar la desert, a ales să împartă rețeta de clătite, care se fac extrem de rapid și pentru care ai nevoie doar de câteva ingrediente. După terminarea clătitelor, aceasta a ales să le umple cu cremă de ciocolată sau cu magiun fără zahăr pentru persoanele cu diabet.
„Avem multe de făcut. Facem clătite cu două tigăi să terminăm mai repede. Am băgat ouă de casă, patru ouă, am ras o lămâie, am pus veo trei esențe mici, zahăr vanilat vreo 4-5, un praf de sare.
Să nu fie prea groasă, nici prea subțire. La final am împăturit câteva.”, a povestit mama Geta.
Mama Geta este una dintre cele mai cunoscute gospodine din mediul online și nu ezită să împartă toate rețetele sale cu ceilalți. Mama Geta a dezvăluit și rețeta gogoșilor pufoase, care se prepară foarte rapid. Amestecăm drojdia cu puțin lapte și făină, până când obținem consistența dorită. Ulterior, îl lăsăm la cald să se dospească.
Cât timp aluatul stă la dospit, amestecăm gălbenușurile de ou cu zahăr, lapte, esența de rom și coaja de lămâie. Ulterior, incorporăm amestecul obținut cu aluatul dospit și adăugăm făină cât cuprinde astfel încât să se creeze un aluat moale ca de cozonaci. Amestecăm cu o lingură de lemn și adăugăm treptat untul topit.
Lăsăm aluatul deoparte, la căldură, până când acesta crește. Punem pe masă un praf de făină și cu ajutorul unui dispozitiv special de lemn întindem bine aluatul.
Relizăm gogoșile cu ajutorul formelor speciale sau cu un pahar de apă. După ce am făcut forma gogoșilor, le lăsăm să se dospească o jumătate de oră, acoperite cu un prosop. Gogoșile se pun în untură bine încinsă și se lasă la copt. Foarte important este să punem capacul deasupra oalei unde se coc gogoșile pentru a crește frumos. Ulterior, se scot pe o tavă și se servesc cu zahăr pudră pe deasupra.
Mama Geta reușește să surprindă de fiecare dată, așa că rețetele ei trebuie încercate neapărat.