Aceasta reteta delicioasa de amandine se face foarte usor. Este o incantare pentru papilele tale gustative.
Ingrediente:
Pentru blat:
8 linguri faina
6 oua
200 gr zahar
30 ml ulei
30 ml apa
20 gr cacao
Pentru crema:
250 gr unt
3 galbenusuri
150 gr zahar pudra
1 fiola esenta rom
3 linguri cacao
Pentru sirop:
2 plicuri cappuccino rom
400 ml apa
150 gr zahar
1 fiola esenta rom
Pentru glazura:
frisca
ciocolata topita cu un pic de unt
Mod de preparare:
Blatul:
Crema: untul topit se mixeaza bine 1-2 minute.
Sirop: se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Glazura: se topeste pe foc o ciocolata si o amestecam cu o lingura de unt. Se poate decora cu crema sau cu frisca.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro