Amandine - desertul laborios făcut mai ușor! O să te lingi pe degete!

Amandine
Amandina este unul dintre cele mai populare deserturi din România

Cea mai rapidă rețetă de amandine, gata în doar 65 de minute! Iată cum poți prepara amandine chiar la tine acasă!

Urmând instrucțiunile de mai jos, chiar și un începator poate obține un desert demn de o cofetărie!

Există sute de rețete de amandine descrise drept “cea mai bună rețetă”. Popularitatea desertului explică perfect acest lucru. Însă doar cu o linguriță din aceste amandine fragede și însiropate, promitem că nu vă veți mai întoarce niciodata la cele din comerț! 

Carantina a scos la iveală abilități ascunse în fiecare dintre noi.

Mie mi-a dat curajul să încerc, pentru prima dată, să gătesc un desert întalnit doar în cofetarii până atunci. Am fost șocată să văd cat de ușor sunt amandinele de preparat acasă!

Este printre cele mai gustoase deserturi încercate de noi în ultima vreme, fără doar și poate! Toți cei adunați în jurul mesei, pe care erau atent așezate prajiturile cu umplutură și glazură de ciocolată bogată și din belșug, au fost uimiți că acestea nu erau cumpărate dintr-o cofetărie!

Amandina cu cel mai scurt timp de preparare a fost o încântare pentru familia mea!

Cu ingrediente puține și timp și mai puțin, poți aduce cea mai cumparată prajitură din cofetării în bucătăria ta! Rețeta este ușor de urmat și o poți pregăti rapid acasă. Cedează tentației urmând pașii de mai jos!

Cum se prepară?

Se începe cu pregătirea blatului.

Pentru acesta, se separă cele 6 oua, ale caror galbenușuri se mixează apoi cu zaharul, uleiul și apa. După ce volumul compoziției se dublează, se toarnă făina amestecată cu cacao și praf de copt. Albușurile se bat și ele bine, apoi se încorporează în compoziție.

Înainte de a continua, asigură-te că ai pornit cuptorul pentru a îl preîncălzi! 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Pentru următorul pas, se așează hârtia de copt în tava aleasă. Toarnă compoziția preparata anterior în tava tapetată și lasă prajitura la cuptor. După ce trece testul scobitorii, aceasta este gata să fie scoasă!

Folosește timpul de coacere al prăjiturii pentru a prepara crema de ciocolată. Topește la foc mic cele 300 de grame de ciocolată amăruie într-un vas, împreună cu frișca lichidă, și amestecă în mod constant. 

Glazura de ciocolată se prepară astfel: umple o cratiță cu apa în care ulterior vei adăuga zahărul. Lasă amestecul la fiert până zahărul se topește în totalitate, apoi adaugă pudra de cacao și mierea. Glazura este gata!

Pentru a obține o textură cât mai apropiată celei caracteristici amandinelor din vitrinele cofetăriilor, pregătește amestecul de zahăr, apă și rom. Taie blatul în două și însiropează o jumatate cu siropul obținut. 

Ultimul pas este să asamblezi prăjiturile! Peste cealaltă jumătate de blat, întinde crema obținută și acoper-o cu jumătatea de blat deja însiropată. În funcție de mărimea doprita, taie preparatul în pătrățele și glazurează-le individual pentru a obține amandinele clasice mult dorite. 

Poți alege să împarți rezultatul celor 45 de minute petrecute în bucătărie cu familia sau prietenii… sau, bineînteles, să le păstrezi doar pentru tine!

Timp de preparare

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • Timp de preparare: 20 de minute
  • Timp de gătire: 45 de minute
  • Timp total: 65 de minute

Ingrediente:

Pentru blat

  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 6 linguri de făină
  • 2 linguri de ulei
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 ouă

Pentru cremă

  • 300 g ciocolată amăruie
  • 300 ml frișcă lichidă

Pentru sirop

  • 200 ml apă
  • 5 linguri de zahăr
  • esență de rom

Pentru glazură

  • 300 g zahăr
  • 150 ml apă
  • 2 linguri pudra de cacao

Sursa foto: https://retetetimea.ro/ 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cum să faci mini-tarte dulci și mini-tarte sărate? Cele mai bune rețete pentru deserturi și aperitive

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies