Asa cum iti doresti sa afli ce contine mancarea ta, ar trebui sa vrei sa cunosti si ce contin ambalajele in care iti este servita.
Hartiile, cutiile, recipientele si ambalajele care iti gazduiesc mancarea elibereaza in mod constant un nivel mic de chimicale in alimente, spune un nou studiu publicat in "Food Additives and Contaminants".
Oamenii de stiinta au comparat bazele de date ale chimicalelor considerate periculoase de Uniunea Europeana si au descoperit ca 154 de ele erau legale pentru a fi folosite la ambalaje in Statele Unite.
Printre ele se numara: percloratul care afecteaza glanda tiroida, tributilina care este un imunosupresor, precum si anumite forme de azbest ce creste riscul de a face cancer la plamani.
Chiar daca nu este posibil sa spunem ce fel de chimicale sunt folosite in ce tipuri de ambalaje, stim ca mai mult de 6000 de chimicale isi gasesc locul in casele noastre. Iata cum te poti proteja de ele:
1. Evita sa incalzesti mancarea in ambalaje de plastic sau de carton.
2. Pastreaza alimente care au termen mare de valabilitate, precum faina, zaharul, cerealele, in recipiente de metal sau cermica.
3. Cumpara produse de la piata tinute pe rafturi iar acasa depoziteaza-le in cutii de sticla sau metal.
4. Evita cartonul si plasticul de cate ori poti si tine-le departe de caldura atunci cand le tii in mana.
Sursa: prevention.com
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro