Ce spune ambasadorul Rusiei în România despre războiul din Ucraina și despre gazele rusești. Informații de ultimă oră
Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, a făcut un anunț extrem de important astăzi, 1 martie 2022.
Milioane de români se întreabă de câteva zile dacă România nu este în pericol având în vedere ce se întâmplă la frontiera cu Ucraina.
Ambasadorul Valery Kuzmin a vorbit despre planurile Rusiei și a transmis și un avertisment României.
„În măsura în care forțele armate române sau NATO nu sunt implicate în războiul împotriva Rusiei, țara dumneavoastră nu este în pericol în calitate de vecin al Federației Ruse”, a declarat Valery Kuzmin în cadrul unui interviu
Citeste si: Klaus Iohannis sprijină integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană
Ambasadorul susține că atât timp cât NATO și România nu se implică în război, țara noastră nu va fi în pericol. Cu toate acestea, Valery Kuzmin nu a precizat ce s-ar putea întâmpla în cazul în care NATO se va implica în situația care există în prezent în Ucraina.
Totodată, ambasadorul Rusiei în România a precizat că România este un vecin important cu care Rusia își dorește o colaborare bună, construită pe bază solidă și beneficiu reciproc.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
„România este unul dintre vecinii noștri și căutăm să menținem relații de bună vecinătate cu aceasta.
Ceea ce este important: aceste relații ar trebui construite pe o bază solidă a respectului și beneficiului reciproc, precum și a reciprocității”, a mai spus acesta.România, fără gazele rusești?
Cât despre pericolul ca România să rămână fără gaze din partea Rusiei, ambasadorul a declarat:
„În Ucraina, Rusia desfășoară operațiunea militară specială care urmărește:
– asigurarea securității Republicilor Populare Lugansk și Donețk, care au suferit în ultimii opt ani din cauza agresiunii militare și a genocidului din partea regimului de la Kiev;
– demilitarizarea Ucrainei care a fost transformată de curând în bază militară a NATO și SUA care și-au declarat deschis intențiile ostile față de Rusia;
Citeste si: UE îşi închide spaţiul aerian pentru toate avioanele ruseşti. Ce măsuri a mai luat Uniunea Europeană
– denazificarea Ucrainei, unde asistăm la renașterea mișcării naționaliste radicale extreme care glorifică organizațiile colaboraționiste pro-Hitler din al Doilea Război Mondial și practicile lor criminale antiumane.
Având în vedere cele de mai sus, nu există pericolul direct de întrerupere a furnizării de gaze către România pe ruta de sud (Turcia – Bulgaria). Deși unele mișcări nesăbuite ale conducerii UE de la Bruxelles („sancțiuni financiare cuprinzătoare”) sau comportamentul aventurier iresponsabil al bandelor naziste, care sunt numite batalioane naționale în Ucraina, reală și chiar cunoscută din experiența anterioară, practica autorităților ucrainene de a fura cu aroganță gazul ar putea aduce riscuri suplimentare aprovizionărilor pe teritoriul ucrainean”, a mai adăugat acesta.