Amenajarea holului de apartament - 6 idei practice

Amenajarea holului de apartament - 6 idei practice
Amenajarea holului de apartament - 6 idei practice

Prima impresie pe care ne-o facem despre un apartament este dată de prima încăpere în care pășim: holul.

Chiar dacă, de cele mai multe ori, spațiul de aici nu este foarte generos, există modalități prin care holul să fie elegant și să aibă un aspect modern și îngrijit. Iată câteva idei pe care să le pui în practică, dacă vrei și tu un astfel de hol:

Alege cuiere care să nu reducă prea mult din spațiu 

Dulapurile de dimensiuni mari, dotate cu acele cuiere masive care erau la modă acum mulți ani, nu sunt deloc practice în prezent.

Aglomerează și fac spațiul mic și mai mic decât este de fapt. Din fericire, există numeroase modele de cuiere moderne pe care le poți integra în holul apartamentului. Alege un model practic și cât mai încăpător, astfel încât hainele musafirilor să fie păstrate elegant, până la plecare.

Pune o oglindă de mari dimensiuni

Un obicei pe care îl au mulți este ca, la ieșirea din apartament, să arunce o privire rapidă în oglindă.

Dacă și tu ești la fel, pune o oglindă cât mai mare pe un perete din hol, în apropierea ușii. Oglinda trebuie să fie înaltă, ca să te vezi în întregime. Un alt avantaj este că spațiul va părea mai mare, datorită oglinzii. 

Decorează în culori deschise, care să dea senzația de spațiu 

Poți crea ideea de spațiu cu ajutorul luminii și a culorilor.

Evită culorile tari sau pete de culoare prea stridente, fiindcă holul trebuie să fie un spațiu aerisit, care să creeze o primă impresie bună. Ia în calcul nuanțe de galben, combinații de griuri, rozuri pale sau chiar alb. Dacă vrei să fii mai creativ și mai inventiv, găsește o combinație de culori, dar nu prea contrastante, deoarece nu dorești un impact mare încă de la intrare.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cumpără un covoraș cu un model interesant

Musafirii pot fi făcuți să zâmbească încă de la primul pas. Caută un covoraș pentru hol cu un mesaj amuzant și așa te asiguri că toți cei care îți trec pragul încep vizita într-un mod plăcut. Dacă nu ești adeptul acestui gen de lucruri, poți opta pentru un covor mic, elegant, într-o singură culoare, care să se asorteze cu întreg decorul. 

Decorează pereții într-un stil cât mai simplu

Pentru că este o zonă de trecere și cu spațiu relativ redus, holul nu trebuie să fie încărcat cu decorațiuni sau plante. Cel mai bine este să vopsești pereții într-o singură culoare, cât mai deschisă și, eventual, poți alege un tablou în stil minimalist. Acesta poate fi o pată de culoare, însă, ai grijă să nu fie una prea contrastantă, ci în armonie cu stilul încăperii. 

Holul, o miniatură a sufrageriei

În mod normal, din holul apartamentului ajungi în sufragerie. De aceea, încearcă să decorezi aceste încăperi în același stil, ca să obții o continuitate a designului. Amenajează în aceleași nuanțe, astfel încât, totul să arate uniform și organizat. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Chiar dacă, la început, nu dai mare importanță acestei încăperi, pentru că pare mult prea mică, holul de la intrarea în casă reprezintă și primul spațiul văzut de vizitatori. Tocmai, de aceea, atunci când ajungi la etapa de decorare a holului, ia în calcul aceste sfaturi care te vor ajuta să conferi locului eleganță. De asemenea, amenajarea holului este ocazia perfectă să îți pui amprenta pe decorare, pentru a scoate cât mai bine în evidență personalitatea casei tale.

Sursa: Vivre. 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies