Amenajarea unui dormitor mic. 10 trucuri utile

Amenajarea unui dormitor mic. 10 trucuri utile
Amenajarea unui dormitor mic. 10 trucuri utile

Amenajarile interioare au rolul de a transforma o casa in “acasa”. Fie ca vorbim de bucatarie, living sau dormitor, oricare dintre aceste incaperi trebuie sa emane energie pozitiva si o atmosfera placuta, care sa te imbie sa petreci cat mai mult timp aici.

Uneori, insa, amenajarile interioare sunt adevarate provocari. In aceasta categorie se incadreaza si camerele mici. De data aceasta, te vom ajuta sa duci la bun sfarsit amenajarea unui dormitor de mici dimensiuni.

Asadar, daca iti doresti sa renunti la conventional si sa iti lasi amprenta personala asupra acestui spatiu restrans, tine cont de cateva sfaturi in amenajarea interioara.

1. Vopseste peretii in nuante deschise

Avand in vedere ca nuantele deschise dau senzatia unui spatiu mai mare, mai aerisit si mai luminos, acestea sunt prima recomandare pentru orice camera mica. Iti poti zugravi peretii fie in alb, fie in bej, gri, bleu sau verde deschis, dar cu o atentie deosebita la pastrarea unei coerente cromatice atunci cand alegi celelalte piese de decor din camera.

2. Evita pardoseala inchisa la culoare

Indiferent ca alegi gresie sau parchet, este recomandat ca pardoseala sa aiba nuante deschise de maro, bej sau gri, din aceleasi considerente ce tin de largirea spatiului. Nuantele inchise pot da impresia ca spatiul are o inaltime redusa si este foarte incarcat, un efect pe care nu il doresti in cazul unui dormitor de mici dimensiuni.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

3. Profita de lumina naturala

Daca ai un dormitor mic, dar care are ferestre generoase, te poti considera norocos. Prima regula este sa nu asezi nicio piesa de mobilier in fata ferestrelor pentru a permite luminii naturale sa patrunda in interior. O alta solutie este renuntarea la accesoriile pentru ferestre, cum sunt rulourile sau draperiile, realizate din materiale grele si opace. In locul lor poti alege perdele albe sau crem, din materiale usoare, semi-transparente.

4. Pastreaza doar mobilierul strict necesar

Eficientizarea spatiului este esentiala intr-o camera mica asa cum este si dormitorul tau. Renunta la piesele de mobilier masive, precum si la cele de care nu ai neaparata nevoie. De exemplu, in loc sa incarci peretele cu un dulap inutil si inestetic, mai bine optezi pentru o piesa de mobilier mai mica si mai practica, iar alaturi iti ramane loc pentru amenajarea unui colt de relaxare in fotoliul preferat.

Desigur, nu poti renunta la pat, avand in vedere ca acesta este piesa centrala a unui dormitor. Opteaza pentru modele care nu sunt masive si care sunt adaptate nevoilor tale (de exemplu, in dormitorul copilului, un pat de o persoana este suficient). Vezi aici paturi din lemn!

5. Delimiteaza spatiile prin panouri decorative de interior!

Atunci cand nu ai suficient spatiu, dar vrei sa separi vizual si functional anumite zone din camera, alege un perete decorativ din lemn.

De exemplu, poti delimita spatiul in care dormi de cel dedicat studiului, fara sa afectezi intregul design al casei. Alegerea o faci in functie de preferinte intrucat gasesti o gama variata de panouri decorative din lemn la preturi bune. Acest truc se preteaza mai ales in cazul in care dormitorul este impartit de doi copii sau daca imparti camera cu o prietena.

6. Apeleaza la trucul oglinzilor!

Amplasarea oglinzilor in spatiile mici si inguste ajuta la crearea unui spatiu mai amplu si mai luminos. Pozitioneaza o oglinda generoasa pe unul dintre peretii camerei, de preferat cel opus ferestrei. Datorita luminii care se va reflecta, incaperea va parea mult mai spatioasa. Poti, de asemenea, sa acoperi un perete intreg cu oglinzi sau sa faci un tavan tip oglinda pentru a da impresia ca spatiul este mai mare.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță ploi pentru majoritatea regiunilor și temperaturi în scădere: Care este prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 3 iulie 2024 în țară- kanald.ro

Citește și: Consultă online subiectele și baremul la Matematică și Istorie BAC 2024- stirilekanald.ro

7. Nu exagera cu accesoriile!

E foarte posibil ca o dormitorul sa iti dea senzatia de aglomeratie atunci cand nu este amenajat corect. Pentru a evita aceasta situatie, renunta la tablourile mari, covoarele voluminoase, draperiile groase, pernele decorative mari sau lampile supradimensionate. Decorul minimalist este mult mai potrivit pentru incaperile cu spatiu restrans.

8. Pastreaza-ti stilul preferat!

Chiar daca locuiesti intr-o garsoniera, ai toata libertatea de a alege stilul de amenajare care ti se potriveste. Stilul modern, scandinav sau retro sunt printre cele mai raspandite atunci cand vine vorba de amenajarea spatiilor restranse, existand o varietate de solutii pentru crearea unei locuinte cu personalitate.

Asadar, oricat de mica ar fi casa in care locuiesti, tine cont de aceste sfaturi daca iti doresti sa o amenajezi cat mai eficient. Nu e nevoie sa le pui in aplicare pe toate, dar, fie ca optezi pentru trucul culorilor deschise, fie pentru mobilierul multifunctional sau panourile decorative din lemn, cu siguranta vei obtine un spatiu cochet, functional si mai ales, confortabil.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

6 locuri pe care le poți vizita în Milano

SUPER HOT! Cât de SEXY este iubita lui Cristiano Ronaldo în costum de baie. Georgina Rodriguez arată TOT, fără reţineri!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Ea este tânăra de 25 de ani care a murit după ce a căzut în gol cu liftul: ”Absurd, nu trebuia să fie așa”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies