Amenajări cu stil. Cum alegi patul potrivit dormitorului tău

Amenajări cu stil. Cum alegi patul potrivit dormitorului tău
Amenajări cu stil. Cum alegi patul potrivit dormitorului tău

Dormitorul este spațiul în care îți găsești liniștea și îți încarci bateriile pentru o nouă zi. De obicei, această cameră este destinată odihnei și, din acest motiv, este recomandat să acorzi o deosebită atenție procesului de amenajare.

Optează pentru culori calde și pastelate atunci când vine vorba de pereți și alege mobilier din lemn în nuanțe neutre, suficient de spațioase pentru toate lucrurile tale, dar nici prea mari pentru a încărca spațiul.

Dacă și tu creionezi designul dormitorului tău, ai putea să începi cu principalul element din întreaga încăpere: patul. Odată ce ai stabilit modelul potrivit pentru camera de odihnă, poți contura o întreagă poveste în jurul acestuia. Și dacă te simți lipsit de inspirație, trebuie să știi că pe piață există o mulțime de variante care s-ar putea potrivi cu camera ta. Poți studia, de exemplu, oferta de paturi Homelux sau orice alt magazin online care te reprezintă. Iată câteva aspecte de care să ții cont în alegerea patului potrivit:

Materialul - un element esențial în alegerea patului din dormitor 

Un element esențial în alegerea patului potrivit este cadrul acestuia. De cele mai multe ori, în proiectele de amenajare întâlnim paturi cu cadru din lemn, însă în ultima perioadă, la mare căutare sunt și cele cu cadru metalic sau cadru tapițat. Dacă optezi pentru lemn, atunci asigură-te că nuanța aleasă face parte din paleta croamtică a tuturor obiectelor de mobilier din încăpere, iar dacă optezi pentru un cadru tapițat, atunci va trebui să ai în vedere ca nuanța aleasă să fie una care să se potrivească vizual. Eventual, poți asorta patul cu draperiile sau alte elemente decorative din încăpere.

Alege un pat de dimensiuni potrivite

Foarte importante sunt și dimensiunile patului tău. Într-o încăpere mică nu o să poți aduce un pat mult prea mare. Acesta își poate găsi locul doar într-o cameră spațioasă. Indiferent de dimensiunile pe care le are dormitor tău, asigură-te că obiectele de mobilier nu vor încărca prea tare spațiul.

Alege o saltea confortabilă

Un somn bun și odihnitor este influențat și de calitatea patului tău. Drept urmare, ar trebui să-ți îndrepți atenția către modelele de saltele care îți asigură confortul de care ai nevoie. Poate arunci o privire asupra modelelor hipoalergenice și impermeabile. O astfel de achiziție nu e una dintre cele mai ieftine, dar îți oferă garanția unui somn cu adevărat odihnitor.

Optează pentru lenjerie de calitate

De altfel, lenjeria de pat joacă un rol important atât în designul dormitorului, cât și în calitatea somnului tău. În ceea ce privește designul, lenjeriile de pat pot aduce acea pată de culoare de care are nevoie dormitorul tău. Sigur, poți opta și pentru așternuturi în nuanțe neutre, dar asigură-te că atmosfera din încăpere nu este una rece. În acest caz, poți completa spațiul cu câteva perne decorative sau cu o pătură în nuanțe pastelate. De altfel, poți aduce un aer proaspăt în încăpere cu ajutorul plantelor verzi.

Așadar, patul reprezintă principalul element la care trebuie să te gândești atunci când stabilești proiectul de amenajare pentru dormitorul tău. Asigură-te că alegi dimensiunile și culorile potrivite, optează pentru o saltea confortabilă și asigură-te că așternuturile sunt de cea mai bună calitate.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies