Ananasul cel mai popular fruct tropical trateaza indigestia, elimina toxinele si previne formarea cheagurilor de sange

Ananasul cel mai popular fruct tropical trateaza indigestia, elimina toxinele si previne formarea cheagurilor de sange
Ananasul cel mai popular fruct tropical trateaza indigestia, elimina toxinele si previne formarea cheagurilor de sange

Ananasul contine bromelaina, o enzima digestiva, care favorizeaza digestia si impiedica balonarea.

Bromelaina se regaseste doar in ananasul proaspat, care trebuie consumat, de preferinta, dupa o masa copioasa.

Fructele de ananas contin un ferment digestiv bromelina, acid cinamic, pectine, polizaharide, vitamina C, triptofan, serotonina, minerale si vitamine. Din punct de vedere medicinal, bromelina este cel mai pretios compus al acestui minunat fruct, care digera in cateva minute de 1.000 de ori greutatea ei de proteine si care este comparata cu pepsina si papaina.

In compozitia ananasului nu se intalnesc grasimi, iar in ceea ce priveste mineralele si vitaminele, acestea sunt in cantitati foarte reduse.

In scop fitoterapeutic se utilizeaza frunzele tinere, fructele si tulpina. Datorita bromelinei, fructul de ananas este foarte util in asigurarea unei bune functionari a tractului gastro-intestinal.
Pentru eficienta terapeutica se recomanda consumarea sucului de ananas in stare proaspata, imediat ce a fost stors din fruct. Ananasul are efect: antiiflamator, efect revigorant, purgativ, detoxifiant, antidepresiv.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Este folosit intern in: tulburari digestive, afectiuni inflamatorii cronice, constipatie, obezitate, tratarea celulitei, cancer, raceli, infectii, febra, astm, dismenoree, hipertensiune, efecte neplacute ale menopauzei, artrita, reumatism, ateroscreloza, enterocolite, infectii, purificarea sangelui. In ceea ce priveste uzul extern, fructul este folosit in rani si arsuri, tratamente de infrumusetare si intinerire a pielii, plagi, sub forma de suc si creme preparate din fruct.

Ananasul previne formarea cheagurilor de sange

Acest fruct tropical, bogat in cupru, previne formarea cheagurilor de sange si bolile osoase. Cuprul stimuleaza productia de hemoglobina din organism si accelereaza cicatrizarea ranilor. Carenta de cupru cauzeaza osteoporoza, anemie, probleme cu glanda tiroida si scaderea numarului de limfocite. Medicii recomanda adultilor sa consume 699 miligrame de cupru pe zi. Dintre alimentele bogate in cupru fac parte crustaceele si molustele, carnea de vita si ciupercile.

O ceasca de ananas taiat cubulete asigura aproximativ 151 miligrame de cupru, peste 1/5 din doza zilnica.
Consumul de ananas nu este recomandat in caz de ulcer gastric. Atunci cand cumparam ananas proaspat, trebuie sa alegem un fruct care este greu pentru dimensiunea lui, ceea ce inseamna ca este suficient de suculent. Gradul de coacere se testeaza rupand una dintre frunzele de la baza. Daca iese suc, este copt.
De altfel, partea inferioara a ananasului este si cea mai dulce. Atunci cand este copt, este moale si are o textura placuta.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies