Andreea Marin pare o gospodina desavarsita si cand are timp petrece chiar si ore in sir in bucatarie.
Risotto cu ciuperci, caju si parmezan
Ingrediente:
• orez Arborio, mai bun pentru ca preparatul final este cremos – 150 g- 200 g
• ciuperci Champignon – 4-5 buc mai mari
• ciuperci Hribi – 3 buc
• alune caju – 4 linguri
• unt – 50 g
• ulei de masline – 1 lingura
• cimbru proaspat – 1 crengute
• vin alb demisec – 50 ml
• ceapa verde – 1/2 legatura
• parmezan ras – 4 linguri (cca 85 g- 100 g)
• apa – 1 litru
• chives (un fel de ceapa verde fina, folosita la final pentru decorat) – 10-15 fire tocate (pentru decor)
• sare si piper alb, dupa gust
Mod de preparare:
• spalati orezul in trei ape;
• spalati, curatati si taiati ciupercile in 4;
• introduceti orezul si ciupercile in slow cooker impreuna cu untul, uleiul de masline, ceapa verde, cimbrul, apa si putin vin;
• puneti capacul si setati modul de gatire Low si timpul 2 ore;
• prajiti alunele caju;
• cu 15 minute inainte de expirarea programului, adaugati alunele caju, amestecati usor cu o lingura de lemn, având grija sa nu spargeti boabele de orez, si asezonati cu sare si piper alb – completati cu putina apa, daca orezul da semne ca s-ar putea lipi; Eu am adaugat alunele inca de la inceput, ca sa pot pleca de acasa cat timp oala gateste emoticon smile;
• cu 5 minute inainte de incheierea programului adaugati parmezanul ras si amestecati usor; Eu am adaugat la final;
• serviti pe loc pentru a savura textura cremoasa a risotto-ului;
Sursa: Realitatea.net
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro