Mai puțin de jumătate dintre angajați se așteaptă la o primă de Paște în acest an, în ciuda prețurilor la alimente semnificativ mai mari decât anul trecut, relevă cel mai recent sondaj realizat de o platforma de recrutare online.
Prima de Paște 2023. Potrivit sondajului, mai mult de jumătate doresc un bonus în bani, unul din cinci vrea bonuri valorice sau vouchere, iar 15% doresc un coș cu produse specifice. Doar 3% doresc o petrecere sponsorizată de angajator.
Citește și: „Cam cum aș putea să trăiesc eu?” Ce pensie are Maria Ciobanu, după 40 de ani de carieră
Femeile din România pot primi 400 de lei bonus de Paște
Ce își doresc femeile de Paște
Potrivit sondajului de pe o platformă de recrutare online, doar 45% dintre respondenți se așteaptă la un bonus de Paște. Acest lucru este cu 10% mai puțin decât anul trecut. Iar 58% dintre ei se așteaptă să fie plătiți cu sume cuprinse între 100 și 200 de lei.
Alți 26% se așteaptă la sume cuprinse între 200 și 400 de lei, iar 16% se așteaptă la sume mai mari de 400 de lei.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
INS: Prețurile unora dintre produsele alimentare de bază au crescut și cu 60% față de anul trecut
Datele Institutului Național de Statistică arată că prețurile bunurilor de consum sunt în continuă creștere, unele produse alimentare de bază fiind cu 60% mai scumpe decât în urmă cu un an.
În cadrul sondajului platformei de angajare, 47% dintre participanți au declarat că primele lor ar fi de mare ajutor de Paște, în timp ce 29% au considerat că sunt esențiale la cumpărături.
Începând din acest an, angajatorii pot oferi de Paște o indemnizație specială neimpozabilă de până la 300 de lei.
Sondajul platformei de angajare a fost realizat la începutul acestei luni în rândul a aproape 1.000 de utilizatori de internet din România.
Prime pentru românce de Paște
Suma maximă pentru care NU se plătește impozit
„Sărbătorile de Paşte pun presiuni financiare pe bugetul angajaţilor români, care declară că prima de sărbători de la angajator ar fi un real ajutor (47%) sau cu adevărat esenţială (29%) pentru cumpărăturile pascale. Cu toate acestea, doar 45% dintre angajaţi speră să primească ceva în plus cu ocazia Paştelui, cu 10% mai puţini decât anul trecut. Dintre aceştia, cei mai mulţi (58%) se aşteaptă să fie răsplătiţi de angajator cu o sumă cuprinsă între 100 şi 200 de lei, deşi nevoile reale a peste 77% dintre respondenţi ar
Începând din acest an, angajatorii pot oferi de Paște beneficii extrasalariale neimpozabile de până la 300 de lei. Și în acest an, jumătate dintre respondenții la sondaj au menționat primele în bani ca fiind beneficiul de Paște pe care angajații ar dori să îl primească.
Citește și: Femeile din România vor ieși cu trei ani mai târziu la pensie! De când se aplică măsura