Angajatii vor beneficia de bani în plus. Cum vor putea folosi tichetele de activități casnice

tichete de activitati casnice
Tichete de activitați casnice

Angajatorii le vor oferi angajațiilor noi beneficii. Este vorba despre tichete de activități casnice. Legea va intra în vigoare la începutul anului 2024.

Aceste vouchere se adaugă celor deja prevăzute în legislație, precum tichetele de masă. Salariații vor putea primi acest beneficiu, indiferent dacă lucrează în domeniul privat sau de stat.

Angajatii români vor primi noi vouchere

Noutatea extrasalarială este prevăzută în Legea prestatorului casnic, care va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2024. Procedura pe care va trebui să o urmeze angajatorii se găsește în normele de aplicare ale acesteia, potrivit avocatnet.ro.

Salariații vor folosi tichetele pentru a plati munca pe care altcineva o prestează pentru ei

tichete casnice
Tichete casnice[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Vestea momentului pentru români! Statul oferă 950 de lei de persoană în fiecare lună

Angajatorul va primi un număr de 50 de tichete, pe care le va putea oferi oricărui angajat, sub formă de bonus sau primă.

După ce salariatul intră în posesia lor, în decurs de 12 luni va trebui să le folosească pentru a plăti munca necalificată pe care cineva o prestează pentru el.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ce activități se încadrează în tichetele casnice

beneficii extrasalariale
Beneficii extrasalariale[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Veste bună pentru români. Decizia luată de Guvern, în legătură cu banii șoferilor

 Salariatul va putea să folosească acest beneficiu pentru a plăti diverse activități care i-au fost prestate, precum: gătit, activități de curățenie sau igienizare a locuinței sau grădinii, servicii de croitorie sau de îngrijire corporală, fie ca este vorba de hrănirea sau supravegherea copilului sau unei alte persoane avute în grijă.

Mai mult, conform Legii 111/2022, prin utilizarea acestor tichete salariatul devine beneficiar casnic. Persoana care prestează activități de muncă necalificată în beneficiul lui și care urmează să fie plătit cu aceste tichete de activități casnice, va fi numită prestator casnic.

 Potrivit aceleiași legi, angajatorii care vor putea oferi aceste beneficii extrasalariale sunt aceeași care sunt prevăzuți și în Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare: instituțiile publice centrale și locale, operatorii economici deținuți integral sau majoritar de stat, regiile autonome, societățile și companiile naționale, indiferent de forma de organizare și de proprietate, instituțiile financiare și de credit, organizațiile cooperatiste, societățile agricole și alte forme de asociere agricolă cu personalitate juridică și organizațiile non-profit și orice altă entitate care are statutul legal de persoană juridică constituită potrivit legislației române.

Citeste si: Alocațiile pentru copii vor fi majorate la 950 de lei. Măsura a fost publicată în Monitorul Oficial

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Noua adeverință la dosarul de pensionare! Greșeala făcută de milioane de români întârzie poștașul și cu doi ani

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies