Anghinarea: proprietăți și beneficii pentru un stil de viață echilibrat!

Anghinarea: proprietăți și beneficii pentru un stil de viață echilibrat!
Anghinarea: proprietăți și beneficii pentru un stil de viață echilibrat!

Anghinarea este folosită atât în gastronomie, pentru gustul delicios pe care îl oferă salatelor, cât și în medicina naturistă, în special pentru rădăcina și frunzele acesteia care au efecte benefice multiple asupra ficatului, sănătății inimii și ca adjuvant în reducerea nivelului de colesterol în sânge. Vorbim în cele ce urmează despre aceste aspecte, cât și multe alte detalii importante.

Anghinarea: proprietăți și beneficii pentru un stil de viață echilibrat! Anghinarea este folosită atât în gastronomie, pentru gustul delicios pe care îl oferă salatelor, cât și în medicina naturistă, în special pentru rădăcina și frunzele acesteia care au efecte benefice multiple asupra ficatului, sănătății inimii și ca adjuvant în reducerea nivelului de colesterol în sânge. Vorbim în cele ce urmează despre aceste aspecte, cât și multe alte detalii importante.

Anghinarea: proprietăți și beneficii pentru un stil de viață echilibrat!
Anghinarea: proprietăți și beneficii pentru un stil de viață echilibrat!

Desi majoritatea oamenilor consideră anghinarele ca fiind legume, în realitate acestea sunt plante ierboase perene care aparțin familiei „Asteraceae”, denumirea științifică a acestora fiind de „Cynara scolymus”. Din aceeași familie face parte și floarea soarelui. Anghinarele sunt originare din sudul Europei, respectiv zona mediteraneană și sunt cultivate cu precădere în Spania, Franța și Italia.

Anghinarele pot fi recunoscute foarte ușor după lobul format din mugurii de culoare violacee, care sunt grupați în vârful plantei.

Semănând la formă cu un ciulin, anghinarea conține 80% apă, restul ingredientelor fiind reprezentate de proteine, grăsimi și carbohidrați, fibre, calciu, fier, potasiu, sodiu, fosfor, vitaminele A, C, K, B1, B2, B3, B6 și B9.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Ce beneficii pentru sănătate are mușețelul. Află totul aici!

Beneficiile susținute științific e ale consumului de anghinare

Datorită complexului de principii active pe care anghinarea le are în structura sa, planta este recunoscută pentru o serie de beneficii, intrând în compoziția unor suplimente alimentare și produse cu rol hepatoprotector. Printre acestea se numără:

  • Poate contribui la scăderea nivelului de zahar din sânge
  • Oferă suport în reglarea tranzitului intestinal
  • Contribuie la menținerea unui nivel normal de colesterol în sânge
  • Poate ajuta la detoxifierea ficatului și a vezicii biliare
  • Poate oferi suport în reglarea tensiunii arteriale

Citeste si: Echinacea: planta care întărește sistemul imunitar

În concluzie, este recomandat să consumăm anghinare în mod regulat, introducandu-le pe acestea în dieta noastră, în special prin prepararea de salate, sau sub formă de murături ca toping la fripturi și alte mâncăruri, pentru că aduc nenumărate beneficii pentru sănătate.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies