In perioada rece organismul uman este supus unor incercari suplimentare carora trebuie sa le faca fata. Exemplele de mai jos se vor constitui in aparatori de nadeje ai organismului pana in primavara.
Usturoiul
Sunt binecunoscute proprietatile sale antibacteriene. Intr-un studiu, oamenii de stiinta au masurat capacitatea usturoiului de a lupta impotriva E. coli. Au descoperit ca usturoiul este cu atat mai eficace in distrugerea E. coli cu cat doza inghitita este mai mare.
Musetel
O organizatie guvernamentala din Germania (Comisia E) a aprobat tratamentul cu musetel pentru reducerea imflamatiilor pielii si combaterea bacteriilor, iar ceaiul de musetel sa fie folosit pentru alinarea crampelor stomacale.
Ghimbir
Tot mai multe studii demonstreaza potenta ghimbirului atat in combaterea bacteriilor cat si a virusurilor, uneori fiind mai eficace decat antibioticele obisnuite. O cercetare publicata in jurnalul Meidcal Nutrition, oamenii de stiinta au observat ca ghimbirul are ablitatea de a inhiba dezvoltarea bacteriilor.
Sursa: care2.com
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro